Saobraćajni udes sa vozilom Ministarstva odbrane: Auto sakriveno, radoznali kažnjavani, Bošković unaprijedio aktere

Sagovornik je ranije kazao da su informacije oko udesa u Podgorici zataškane jer je navodno major Mišković službenim vozilom MO upravljao u alkoholisanom stanju

47832 pregleda 235 reakcija 96 komentar(a)
Razbijena “insignia”, Foto: Vijesti
Razbijena “insignia”, Foto: Vijesti

Službeni automobil Ministarstva odbrane (MO) „opel insignia“ kojim je komandir čete Vojne policije, tadašnji major Tadija Mišković, 2. januara prošle godine u kasnim večernjim satima u Podgorici izazvao saobračajni udes, bio je potpuno uništen čime je državi pričinjena materijalna šteta od najmanje desetak hiljada eura.

To pokazuju fotografije slupane „insignie“ koje su „Vijesti“ dobile od izvora u VCG. Uništeni službeni automobil čiji je prednji lijevi dio potpuno smrskan, sa mjesta udesa odnesen je i „sklonjen od očiju javnosti“ u hangar Vojne policije u kasarni „Masline“ u Podgorici.

Ovdje je, prema tvrdnjama izvora „Vijesti“, uništeni „opel“ ležao mjesecima, a svi koji su se o njemu raspitvali, navodno su zbog toga bivali na ovaj ili onaj način sankcionisani. Sagovornik je ranije kazao da su informacije oko udesa u Podgorici zataškane jer je navodno major Mišković službenim vozilom MO upravljao u alkoholisanom stanju.

Drugi akter ovog udesa, kako navodi sagovornik, bio je u svom privatnim vozilom, i to je bio bio komandir čete specijalnih snaga VCG, tadašnji major Ilija Đuričanin.

Dva visoka oficira su prošla bez ozbiljnijih povreda, ali je u udesu pričinjena velika materijalna šteta jer je državni automobil bukvalno uništen. Uprkos ovom incidentu, bivši ministar odbrane Predrag Bošković (DPS) i u međuvremenu penzionisani načelnik Generalštaba VCG general-major Dragutin Dakić, umjesto da ih sankcionišu, Đuričanina i Miškovića su nakon izbora 30. avgusta, vanredno unaprijedili u činove potpukovnika.

Gdje su i po kom osnovu 2. januara 2020. ovi visoki oficiri VCG bili angažovani u popodnevnim i večernjim satima kada su imalu saobraćajni udes, nije razjašnjeno, navodi sagovornik. Dodaje da uviđaj nije vršen, a šteta na službenom vozilu MO od više hiljada eura je otpisana u tajnosti i bez pokretanja disciplinskog postupka za onoga koji ju je pričinio.

MO nije odgovorilo na pitanja “Vijesti” o vanrednim unapređenjima Đuričanina i Miškovića, niti o okolnostima saobraćajnog udesa 2. januara prošle godine u Podgorici.

Nije odgovoreno ni da li je službena “opel insignia” koju je tada razbio Mišković, uopšte mogla biti popravljena ili je morala biti otpisana.

Bonus video: