Zakazana kontrola optužnice protiv Stefana Kovača

Informacije o planiranoj likvidaciji, tužioci su pronašli u telefonu Kovača koji je zaplijenjen nakon što je uhapšen. U jednoj poruci konstatovano je da će ubistvo lako obaviti jer se žrtva "opustila skroz“

7610 pregleda 1 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Cetinjanina Stefana Kovača jer se tereti da je pripadnik kriminalne organizaciji koju je formirala osoba sa pseudonimom Džon Goti, a koja je imala zadatkom da ubije Dejana Kašćelana u Beču prošle godine.

"Optužnica specijalnog tužilaštva protiv S.K. koji se tereti za pripadništvo kriminalnoj organizaciji dostavljena je Višem sudu na kontrolu koja je zakazana za 12. februar", izjavila je Aida Muzurović, savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda u Podgorici.

Informacije o planiranoj likvidaciji, tužioci su pronašli u telefonu Kovača koji je zaplijenjen nakon što je uhapšen. U jednoj poruci konstatovano je da će ubistvo lako obaviti jer se žrtva "opustila skroz“.

Iz (telefonske) komunikacije proizilazi osnovana sumnja da će sve troškove snositi organizator kriminalne organizacije Dž. G. a da je zadatak okrivljenog Stefana Kovača upravo da bude neposredni izvršilac djela. Na fotografijama sadržanim u spisima predmeta prikazane su eksplozivne naprave, te okrivljeni kako hirurškim rukavicama u ruci drži pištolj sa prigušivačem – navodi se u rješenju Apelacionog suda o produženju pritvora Kovaču. Dodaje se da je pretresom kriptovanog telefona pronađena i adresa u Beču na koju je okrivljeni trebalo da dođe.

Optuženi Kovač je krajem prošle godine podnio krivičnu prijavu protiv više neidentifikovanih policijskih službenika koji su vršili torturu nad njim nakon što je uhapšen krajem na graničnom prelazu sa Bosnom I Hercegovinom

Bonus video: