Mugoša: Spreman sam da pomognem da se utvrdi puna istina u slučaju Abu Dabi fonda

"Do kraja podržavam sve aktivnosti tužilaštva, u smislu utvrđivanja svih elemenata koji se tiču ispitivanja bilo čije odgovornosti u svakom, pa i u slučaju korišćenja sredstava iz Abu dabi fonda"

45039 pregleda 605 reakcija 45 komentar(a)
Mugoša, Foto: Vlada Crne Gore
Mugoša, Foto: Vlada Crne Gore

Ministar poljoprivrede u prelaznoj Vladi, Budimir Mugoša, saopštio je da je spreman da i u budućem periodu sarađuje sa nadležnim organima i pomogne im u cilju rasvjetljavanja i utvrđivanja pune istine u slučaju korišćenja sredstava iz Abu Dabi fonda.

U mailu poslatom "Vijestima", Mugoša je napisao je da je tim povodom dao izjavu nadležnim organima.

"Do kraja podržavam sve aktivnosti tužilaštva, u smislu utvrđivanja svih elemenata koji se tiču ispitivanja bilo čije odgovornosti u svakom, pa i u slučaju korišćenja sredstava iz Abu dabi fonda. Iskazujem svoju punu spremnost, da i u budućem periodu, sarađujem sa nadležnim organima i istima pomognem u cilju rasvjetljavanja i utvrđivanja pune istine i tim povodom sam dao izjavu nadležnim organima. Do tada, kada je moje ime u pitanju, molim medije i sve druge da jeftinim 'spinovanjem', ne pokušavaju da narušavaju moj integritet koji sam cijeli životni život gradio", saopštio je Mugoša.

On je jutros saslušan po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), u akciji u kojoj su uhapšeni i bivši direktor Investiciono razvojnog fonda Zoran Vukčević i procjenitelj Milan Adžić, a saslušan je i bivši ministar poljoprivrede i savjetnik predsjednika Crne Gore Petar Ivanović.

SDT vjeruje da su zloupotrijebili službeni položaj i nesavjesno radili prilikom raspodjele i trošenja novca od kredita iz Abu Dabi fonda.

Mugoša je nakon saslušanja pušten.

Bonus video: