Potvrđena optužnica protiv albasnkog državljanina: Prevozio 75 kg marihuane

Pojašnjeno je da su ga uhapsili službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, odnosno njihovog Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droga Podgorica

4897 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Podgorički Viši sud potvrdio je optužnicu Višeg državnog tužilaštva, kojom albanskog državljanina U.E. terete zbog šverca oko 75 kilograma marihuane.

Prema potvrđenom tužilačkom aktu U.E. je 3. decembra 2020. godine, iz Bara ka Podgorici, neovlašćeno, radi prodaje, prenosio 74.989,114 grama konoplje - marihuane.

“Okrivljeni je putničkim vozilom marke ‘audi Q7’, podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljao i kretao se u pravcu Podgorice, neovlašćeno radi dalje prodaje prenosio četiri platnena džaka u kojima se nalazilo 57 PVC pakovanja sa ukupno 74. 989,114 grama opojne droge marihuana. Otkriven je prilikom kontrole u mjestu Bijelo Polje, u neposrednoj blizini skretanja za naselje”, piše u optužnici.

Pojašnjeno je da su ga uhapsili službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, odnosno njihovog Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droga Podgorica.

“Koji su u prtljažniku navedenog vozila zatekli tri platnena džaka, a na zadnjem sjedištu vozila jedan platneni džak sa predmetnom opojnom drogom, koju drogu su od njega oduzeli, zajedno sa vozilom. Okrivljeni U.E., je izvršio krivično djelo – neovlašćena proizivodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 300 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore”, piše u optužnici državne tužiteljke Suzane Milić.

Bonus video: