Pojačane aktivnosti na suzbijanju nezakonitog ribolova

Krajem januara i početkom februara, u pet odvojenih aktivnosti, pripadnici granične policije pronašli i oduzeli oko 300 kilograma slatkovodne ribe kod četiri državljanina Republike Albanije i državljanina Crne Gore

2182 pregleda 6 komentar(a)
Uprava policije, Foto: Shutterstock
Uprava policije, Foto: Shutterstock

Službenici Stanice granične policije I Podgorica sprovode pojačane aktivnosti na suzbijanju nezakonitog izlova ribe iz akvatorija u području Skadarskog jezera, navodi se iz Uprave policije Crne Gore.

U saopštenju su kazali da su krajem januara i početkom februara, u pet odvojenih aktivnosti, pripadnici granične policije pronašli i oduzeli oko 300 kilograma slatkovodne ribe kod četiri državljanina Republike Albanije i državljanina Crne Gore.

"Nakon pronalaska i identifikovanja lica, obaviještena je inspektorka za poljoprivredu i ribarstvo u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kojoj su ove osobe i riba predati na dalju nadležnost", saopštili su oni.

Ovim osobama su izdati prekršajni nalozi po osnovu Zakona o slatkovodnom ribarstvu, a riba je oduzeta.

"Pored slatkovodne ribe, u mjestu Šarova topola, od državljanina Crne Gore su, zbog sumnje da su predmeti korišćeni u nedozvoljenom izlovu ribe, a radi daljih provjera odzeta su dva akumulatora i dva pretvarača napona", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: