Čeka se nalaz holandskih vještaka

Odloženo suđenje Diniću za sedmi april

Predsjednica vijeća sudija Biljana Uskoković saopštila je da sudu još uvjek nije dostavljen nalaz holandskih vještaka koji su imali zadatak da otvore telefon "blackberry" koji je pokojni Šaranović sa pištoljem predao policiji krajem decembra 2016. godine. To je bio razlog današnjeg ročišta

7814 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Filip Roganović
Foto: Filip Roganović

Suđenje Milanu Diniću, državljaninu Srbije, optuženom za organizovanje kriminalne grupe i teško ubistvo putem podstrekavanja na štetu Slobodana Šaranovića, danas je u Višem sudu u Podgorici odloženo je za sedmi april.

Za ova krivična djela bio je optužen i Alan Kožar iz Bara, kao i Dinić. U julu 2020. godine, Kožar je ubijen u Grčkoj, kada je sa njim stradao i Damir Hadžić iz Užica. Odlukom suda, postupak je obustavljen u odnosu na optuženog Alana Kožara.

Predsjednica vijeća sudija Biljana Uskoković saopštila je da sudu još uvjek nije dostavljen nalaz holandskih vještaka koji su imali zadatak da otvore telefon "blackberry" koji je pokojni Šaranović sa pištoljem predao policiji krajem decembra 2016. godine. To je bio razlog današnjeg ročišta.

Prema navodima optužnice u prvoj tački, Alan Kožar je počinio krivično djelo “stvaranje kriminalne organizacije” iz člana 401 a, stav 1, a Milan Dinić da je počinio krivično djelo “stvaranje kriminalne organizacije” iz člana 401 a, stav 6 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Drugom tačkom optužnice, Kožar je optužen da je u decembru 2016. godine u Baru, s umišljajem podstrekao Dinića na izvršenje krivičnog djela teško ubistvo. U optužnici piše da je umišljajno naveo Dinića da na podmukao način i iz koristoljublja ubije Slobodana Šaranpovića, obećavajući mu da će za ovo dobiti stan u Srbiji, 100.000 eura, te ako bude otkriven da će mu bii plaćen advokat i troškovi. Kožar je prema stavu optužnice, počinio krivično djelo “teško ubistvo putem podstrekavanja”, dok je Dinić optužen za nedozvoljeno držanje oružja. Šaranović je ubijen 10. marta 2017. godine ispred kuće u budvanskom naselju Dubovica.

Preporučujemo za Vas