SDT traži da se Krapoviću skine imunitet

U zahtjevu su obrazložili da mogućnost da gone poslanika traže zbog sumnje da je stvorio kriminalnu organizaciju i izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja i krivično djelo pozivanje na otpor

59336 pregleda 1129 reakcija 190 komentar(a)
Krapović, Foto: Demokrate
Krapović, Foto: Demokrate
Ažurirano: 12.02.2021. 13:34h

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) dostavilo je Skupštini Crne Gore zahtjev za skidanje imuniteta poslaniku Demokratske Crne Gore Draganu Krapoviću.

SDT tvrdi da je početkom juna u Budvi formirana kriminalna organizacija na čelu sa Krapovićem ciljem izvršenja više krivičnih djela zloupotrebe službenog položaja i pozivanje na otpor.

"Iz do sada prikupljenih dokaza u izviđaju i do sada sprovedenoj istrazi, kao i odbrani drugih okrivljenih, proizilazi da je Krapović Dragan, sada poslanik Skupštine Crne Gore, svjestan svoga djela, čije je izvršenje htio i znajući da je njegovo djelo zabranjeno, početkom juna 2020. godine na teritoriji Opštine Budva organizovao kriminalnu organizaciju koja za cilj ima vršenje krivičnih djela za koje se može izreći kazna zatvora od četiri godine ili veća", piše u obrazloženju zahtjeva.

Iz SDT dodaju da je Krapović lično, ili preko posrednika, vrbovao Aleksandra Mijatovića, Igora Đuraševića, Jasnu Dokić, Nenada Bugarčića i Dragana Božovića da postanu članovu te kriminalne grupe.

U zahtjevu piše da su svi oni prihvatili članstvo u kriminalnoj organizaciji i da su privredne i poslovne strukture Opštine Budva koristili za kriminalne aktivnosti.

Krapović, koji je i bivši predsjednik Opštine Budva, juče je saslušan u SDT.

Povezani članci

11. Februar 2021.

Krapović saslušan u SDT

Demokrate su saopštile da saslušanje doživljavaju kao pritisak zbog zakona o tužilaštvu.

Bonus video: