Perović će odgovarati zbog izazivanja udesa

Tužilac je objasnio i na koji način su utvrdili da automobilom koje je bilo u vlasništvu Ministarstva odbrane u trenutku udesa nije upravljao Lazar Perović koji se sam prijavio tvrdeći da je on izazvao nezgodu

24498 pregleda 84 reakcija 32 komentar(a)
Perović, Foto: Savo Prelević
Perović, Foto: Savo Prelević

Miljan Perović, bivši generalni direktor obavještajno-bezbjednosnog direktorata u Ministarstvu odbrane odgovaraće zbog izazivanja udesa 25. decembra prošle godine u kom je povrijeđen.

To je Vijestima saopštio portparol Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Podgorici, tužilac Vukas Radonjić naglašavajući da će Perović prekršajno odgovarati jer je prouzrokovao saobraćajnu nezgodu.

Tu informaciju je ODT u Podgorici danas i zvanično objavilo.

Tužilac je objasnio i na koji način su utvrdili da automobilom koje je bilo u vlasništvu Ministarstva odbrane u trenutku udesa nije upravljao Lazar Perović koji se sam prijavio tvrdeći da je on izazvao nezgodu.

Ukoliko Sud za prekršaje pravosnažno osudi nekadašnji policijski funkcioner i nekadašnji direktor zatvora u Spužu, tužilaštvo će pokrenuti postupak protiv Lazara Perovića koji se prijavio da je izazvao udes.

On bi u tom slučaju mogao da odgovara za navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Bonus video: