Privedeni šef DPS Budva Jelušić, Barović, na saslušanju i Boro Lazović, Kalezić...

Svi su aktuelni ili bivši članovi Upravnog odbora Morskog dobra

106246 pregleda 1305 reakcija 180 komentar(a)
Jelušić, Foto: Morsko dobro
Jelušić, Foto: Morsko dobro
Ažurirano: 16.02.2021. 19:09h

Direktor Morskog dobra i šef budvanskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Jelušić i nekadašnji čelnik tog javnog preduzeća (JP) Rajko Barović privedeni su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) zbog sumnje u navodne nezakonitosti koje su činjene u zoni Morskog dobra.

U istoj akciji, prema nezvaničnim informacijama Vijesti, priveden je i Rajko Mihović, Ljubomirka Vidović i Zorica Šarenac.

Na saslušanje su pozvani Aleksandar Tičić, Boro Lazović, Ivan Kalezić, Selim Resulbegović, Đuro Marić i Aleksandra Ivanović Kalezić.

Svi su aktuelni ili bivši članovi Upravnog odbora Morskog dobra.

SDT ih sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja, a privedeni su u nastavku akcije u kojoj je krajem decembra 2020. godine uhapšen direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević, rečeno je "Vijestima" iz vrha Uprave policije.

Povezani članci

26. Decembar 2020.

Ko je privatizovao obalu

Izvor iz istrage kazao je da je Tičić priveden jer je, u vremenu kada je JP Morsko dobro navodno nezakonito poslovalo, bio u Upravnom odboru tog preduzeća.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović objavio je na Tviteru da su uhapšeni Jelušić, Barović, Tičič i drugi bivši i sadašnji funkcioneri Morskog dobra.

"Bez obzira na sve prepreke, odlučna borba protiv korupcije se nastavlja", naveo je Abazović.

Bonus video: