Lazović i Resulbegović saslušani u Specijalnom tužilaštvu

Na saslušanje su pozvani i Ivan Kalezić, Đuro Marić i Aleksandra Ivanović Kalezić

69103 pregleda 41 reakcija 34 komentar(a)
Lazović nakon saslušanja, Foto: Luka Zeković
Lazović nakon saslušanja, Foto: Luka Zeković

U Specijalnom državnom tužilaštvu saslušani su i Boro Lazović, nekadašnji čelnik budvanskog DPS-a i bivši član Upravnog odbora Morskog dobra, kao i Selim Resulbegović aktuelni član Upravnog odbora i član Predsjedništva Socijaldemokrata.

Oni su prije 17 časova napustili prostorije SDT-a.

Prema informacijama "Vijesti", na saslušanje su pozvani i nekadašnji visoki funkcioner DPS Aleksandar Tičić, Ivan Kalezić, Đuro Marić i Aleksandra Ivanović Kalezić.

Selim Ruselbegović
Selim Ruselbegovićfoto: Luka Zeković

Direktor Morskog dobra i šef budvanskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Jelušić i nekadašnji čelnik tog javnog preduzeća (JP) Rajko Barović privedeni su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) zbog sumnje u navodne nezakonitosti koje su činjene u zoni Morskog dobra.

Privođenje Jelušića
Privođenje Jelušićafoto: Luka Zeković

U istoj akciji, prema nezvaničnim informacijama Vijesti, Rajko Mihović, Ljubomirka Vidović i Zorica Šarenac.

SDT ih sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja, a privedeni su u nastavku akcije u kojoj je krajem decembra 2020. godine uhapšen direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević, rečeno je "Vijestima" iz vrha Uprave policije.

Izvor iz istrage kazao je da je Tičić priveden jer je, u vremenu kada je JP Morsko dobro navodno nezakonito poslovalo, bio u Upravnom odboru tog preduzeća.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović objavio je na Tviteru da su uhapšeni Jelušić, Barović, Tičič i drugi bivši i sadašnji funkcioneri Morskog dobra.

Bonus video: