VIŠI SUD U PODGORICI

Odloženo suđenje Medojeviću, Nikoliću i ostalima

Medojević i Nikolić, optuženi su da su tokom 2016. godine na teritoriji Crne Gore organizovali kriminalnu organizaciju sa ciljem vršenja krivičnog djela pranje novca, radi sticanja nezakonite dobiti i moći

3130 pregleda 2 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Nastavak suđenja Nebojši Medojeviću, lideru Pokreta za promjene (PZP), optuženom za stvaranje kriminalne organizacije, biznismenu iz Bosne i hercegovine (BiH) Momiru Nikoliću, optuženom za utaju poreza i doprinosa, te još deset okrivljenih, koje je danas bilo zakazano u Višem sudu u Podgorici, odloženo je za 3. mart, zbog nemogućnosti okrivljenog N.J. da pristupi na glavni pretres usljed zdravstvenih razloga, izjavila je "Vijestima" Aida Muzurović samostalni savjetnik za odnose sa javnošću.

Medojević i Nikolić, optuženi su da su tokom 2016. godine na teritoriji Crne Gore organizovali kriminalnu organizaciju sa ciljem vršenja krivičnog djela pranje novca, radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

Pripadnici te organizacije, prema optužnici postali su direktor PzP Dejan Vujisić, tehnički sekretar partije Željko Šćepanović, Gordan Konatar, v.d. glavne urednice programa TV Budva Iva Pavlović, član Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Petar Drašković, Luka Radunović, Vladislav Bulatović, predsjednik mladih DNP Nikola Jovanović, Aleksandar Sekulić, i član Glavnog odbora PzP Mladen Jovanović.

Preporučujemo za Vas