UP: Procesuirane dvije osobe zbog nedozvoljene trgovine, pronađen duvan i cigarete

"Kontrolom i pregledom vozila podgoričkih registarskih oznaka koje koristi osumnjičena A.G. pronađeno je 29,5 kilograma rezanog duvana vrijednosti 1.829 eura. Duvan je, kako se sumnja, nabavljen na sivom tržištu", saopšteno je iz policije

6834 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorička policija je u dva slučaja, sprovodeći planske aktivnosti na suzbijanju pojava sive ekonomije, spriječila ilegalnu prodaju proizvoda i tom prilikom uhapsila A.G., dok je P.M. procesuiran u redovnom krivičnom postupku.

"Krivična prijava je podnijeta Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici protiv A.G. (65) iz Podgorice zbog sumnje da je izvršila krivično djelo nedozvoljena trgovina. Naime, kontrolom i pregledom vozila podgoričkih registarskih oznaka koje koristi osumnjičena A.G. pronađeno je 29,5 kilograma rezanog duvana vrijednosti 1.829 eura. Duvan je, kako se sumnja, nabavljen na sivom tržištu radi dalje, takođe nelegalne prodaje i sticanja protivpravne imovinske koristi na štetu državnog budžeta", saopštili su iz Uprave policije.

Kako navode, uhapšen je P.M. (31) iz Podgorice i uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena trgovina.

"Kontrolom i pregledom vozila koje koristi osumnjičeni P.M. pronađene su 723 paklice cigareta bez akciznih markica vrijednosti 1.590 eura, koje su nelegalno nabavljene u cilju dalje prodaje na sivom tržištu. Ukupna vrijednost oduzetih duvanskih proizvoda je 3.419 eura", navodi se u saopštenju policije.

Bonus video: