podnijeto više krivičnih prijava

Podgorica: Pet osoba uhapšeno zbog krađe

"Slobode su u Podgorici lišeni i državljani Kraljevine Maroko T.L. (29) i Y.O. (29) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo krađa, dok je protiv njih u redovnom postupku podnijeta i krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti", kazali su iz policije

9258 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorička policija je uhapsila pet osoba i uz krivičnu prijavu ih priveli nadležnim tužiocima zbog sumnje da su izvršili krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, saopšteno je iz Uprave policije.

Osim toga, podgorička policija je zbog ovih krivičnih djela podnijela i krivične prijave u redovnom postupku protiv tri lica.

"Lišen je slobode A.Lj. (21) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa na štetu jednog fizičkog lica iz Podgorice kome je iz vikendice otuđio veću količinu alkoholnog pića i drugih predmeta. Slobode su u Podgorici lišeni i državljani Kraljevine Maroko T.L. (29) i Y.O. (29) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo krađa, dok je protiv njih u redovnom postupku podnijeta i krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti", kazali su iz policije.

Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo krađa, policija je uhapsila maloljetne M.M. (16) i F.C. (15) koji su privedeni nadležnom tužiocu za maloljetnike.

“Sumnja se da su ova dva maloljetna lica otuđili novac iz jedne knjižare u Podgorici”, saopšteno je iz policije.

Krivična prijava, kazali su iz policije, podnijeta je i protiv A.A. (17) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa na način što je od oštećene otuđio mobilni telefon i novac.

"Krivično će odgovarati i V.G. (35) za kojeg se sumnja da je izvršio krivično djelo krađa koje je izvršio na način što je iz ulaza zgrade otuđio bicikl. Osumnjičena za krađu u pokušaju u Podgorici na štetu jednog hipermarketa je B.J. (61)", zaključuju iz policije.