Ljepaviću pritvor do 30 dana, osumnjičen za zelenašenje

"Ljepavić je prema našoj evidenciji BIL, blizak organizovanoj kriminalnoj grupi 'kavači' i Slobodanu Kašćelanu. Sumnja se da je uz zelenašku kamatu dao oko 100.000 eura nekolicini sugrađana. Provjeravamo čiji je sve novac davao na kamatu

40348 pregleda 172 reakcija 67 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.02.2021. 16:02h

Sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavić odredio je pritvor do 30 dana Kotoraninu Željku Ljepaviću zbog krivičnog djela zalenaštvo.

Kako je "Vijestima" potvrđeno sudija Pavićević je saslušao Ljepavića u prisustvu branioca, te prihvatio predlog tižioca i odredio mu pritvor.

Ljepavić je upućen u spuški Istražni zatvor.

Ljepavić je uhapšen jutros zbog sumnje da se već duže bavi zelenašenjem.

U tom gradu pretrese su sproveli inspektori Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminala.

"Dokazi do kojih je policija došla ukazuju na sumnju da je Ž.Lj. tokom 2017. i 2018. godine plasirao novčane zajmove oštećenom licu u iznosima koji prelaze 30.000 eura i pri tome je ugovarao mjesečne kamate u visini od 10 odsto, pribavivši na taj način nesrazmjernu imovinsku korist u iznosu od 92.000 eura", saopšteno je iz Uprave policije.

Sagovornik iz vrha Uprave policije kazao je da je Ljepavić bezbjednosno interesantno lice (BIL), blizak kavačkom kriminalnom klanu.

"Ljepavić je prema našoj evidenciji BIL, blizak organizovanoj kriminalnoj grupi 'kavači' i Slobodanu Kašćelanu. Sumnja se da je uz zelenašku kamatu dao oko 100.000 eura nekolicini sugrađana. Provjeravamo čiji je sve novac davao na kamatu", kazao je isti sagovornik.

Bonus video: