tvrde da je nekoliko noći praćen

Za budućnost Nikšića: Naš aktivista pretučen u Dragovoj Luci

U koaliciji očekuju da se ovaj slučaj riješi do ujutru i pozvali su Zorana Brđanina da se uključi u rješavanje

36045 pregleda 193 reakcija 121 komentar(a)
Luka Trebješanin, Foto: Za budućnost Nikšića
Luka Trebješanin, Foto: Za budućnost Nikšića

Koalicija "Za budućnost Nikšića" saopštila je da je njihov aktivista Luka Trebješanin večeras napadnut i pretučen u Dragovoj Luci.

Iz te koalicija tvrde da je Trebješanina napalo nekoliko za sada nepoznatih lica i nanesene su mu teže tjelesne povrede. Trebješanin je "poprskan biber sprejem i udaran šipkama"

"Ovim putem zahtjevamo da se počinioci ovog kukavičkog čina što prije pronađu i procesuiraju. Naš mladi aktivista je nekoliko noći praćen i sve su prilike da je napad bio planiran nekoliko dana unazad. Želimo da kažemo da očekujemo da se ovaj slučaj riješi do ujutru ili ćemo sami morati da se branimo i da potražimo one koji su ovo uradili. Dok se slučaj ne riješi smatraćemo da iza ovoga stoji policija. Pozivamo Zorana Brđanina da se uključi u rešavanje ovog problema i smijeni rukovodstvo CB Nikšić, ukoliko tako ne bude branićemo se od nasrtaja onih koji pričaju priču o evropskim vrijednostima i evropskom timu", naveli su oni u saopštenju. Iz policije su Vijestima kazali da će od Trebješanina, čim završi sa bolničkim pretragama, uzeti izjavu kako bi saznali što više detalja vezanih za napad.

"O slučaju ćemo obavijestiti Osnovnog državnog tužioca i preduzećemo sve mjere iz naše nadležnosti kako bi identifikovali i priveli vinovnike napada", kazali su iz policije.

Trebješanin se nalazi u bolnici gdje čeka da se obave bolničke pretrage i snimanja.

Povodom ovog slučaja, koalicija "Za budućnost Nikšića" zakazala je za subotu konferenciju za novinare.