Šakoviću ukrali blindirani "audi"

"Vijestima" rečeno da mu je "kupce" sa Kosova poslao Kraljevčanin, donedavno blizak škaljarskom kriminalnom klanu

70251 pregleda 38 reakcija 38 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Saša Marković
Ilustracija, Foto: Saša Marković

Podgoričanin Milić Minja Šaković ostao je bez blindiranog audija koji je pokušao da proda - lažni kupci su mu ga ukrali sredinom decembra prošle godine i umjesto nekoliko desetina hiljada eura, ostavili mu falsifikovani pasoš.

Njegova sestra M.Š. odmah je policiji prijavila krađu automobila koji se vodi na nju, ali policija nije uspjela da mu uđe u trag.

“Centru bezbjednosti Podgorica je 15. decembra 2020. godine je prijavila M.Š. da je dan ranije obaviještena od strane svog brata M.Š. da je otuđeno putničko motorno vozilo marke ‘audi A8’ podgoričkih registarskih oznaka koje on koristi, a koje je vlasništvo njegove sestre M.Š. Postupajući po navedenoj prijavi prikupljena su obavještenja u svojstvu građanina od lica pomenuta dva lica kao i od N.V. Podgorička policija je 15. decembra raspisala potragu za pomenutim vozilom. Preduzimajući dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti, službenici Stanice kriminalističke policije za suzbijanje privrednog kriminaliteta u Centru bezbjednosti Podgorica su Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu protiv nepoznatog lica za krivično djelo prevara”, odgovoreno je početkom febuara Vijestima iz Uprave policije.

Prema saznanjima “Vijesti”, Šaković, koji je prema policijskoj evidenciji na čelu podgoričkog ogranka škaljarskog kriminalnog klana, tog dana trebao je da proda “blindu” dvojici muškaraca sa Kosova, koje mu je posalo Kraljevčanin M.R.

Taj srpski državljanin dugo je godina živio u Baru i navodno, donedavno je bio blizak škaljarcima.

Vijestima je rečeno da je taj Podgoričanin posumnjao u njihove namjere i poslao rođaka da im pokaže automobil.

“Dva muškarca su pitala gdje je, jer bi sa njim da probaju auto, ali im je Šakovićev rođak rekao da sa njim treba da pregovaraju. Tražili su da se sami malo voze, ostavili najvjerovatnije falsifikovani makedonski pasoš, na ime Aleksandar S. i nestali”, kazao je sagovornik Vijesti.

Rekao je da je sve to prijavljeno policiji, ali da nema pomaka u istrazi.

Navodno, Šaković je krađu prijavio jer sumnja da će oni kod kojih je njegov automobil, to vozilo koristiti za izvršenje teških krivičnih djela.

Bonus video: