MUP: Milošević verbalno napadnut u Nikšiću

"Grupa od sedam do deset članova, čekala je koordinatora operativnog tima ispred lokala u kome obično naručuje hranu. Kada se pojavio, izašao iz kola parkiranih u blizini i u pratnji obezbjeđenja krenuo da prošeta gradom, dobacivali su mu i vrijeđali ga, poručujući da njih neće hapsiti", saopšteno je iz MUP-a

64721 pregleda 230 reakcija 143 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Koordinator Operativnog tima za kontrolu izbora u Nikšiću i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Rade Milošević, verbalno je napadnut večeras u Nikšiću, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Iz MUP-a navode da su Miloševića "napala lica koja su sinoć privedena u tom gradu, zbog kršenja epidemioloških mjera".

"Grupa od sedam do deset članova, čekala je koordinatora operativnog tima ispred lokala u kome obično naručuje hranu. Kada se pojavio, izašao iz kola parkiranih u blizini i u pratnji obezbjeđenja krenuo da prošeta gradom, dobacivali su mu i vrijeđali ga, poručujući da njih neće hapsiti. Po povratku do vozila, grupa je ponovo upućivala uvrede i psovke na račun Miloševićeve porodice, a teži incident spriječilo je njegovo obezbjeđenje" saopšteno je iz MUP-a. Dodaju da je Milošević u utorak na konferenciji za medije u Nikšiću, saopštio da je situacija u tom gradu umjerena, ka visokom riziku, te da Nikšić posjećuju lica bliska prethodnoj vlasti i tadašnjim policijskim organima.

"Poručio je i da operativni tim, uprkos tome, neće dozvoliti da se ugrozi bezbjednost građana Nikšića", navodi se u saopštenju MUP-a.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kom se vidi dio incidenta.

Milošević je "Vijestima" rekao da je tendencija da se on diskredituje jer je sinoć išao u racije u Nikšiću, uključujući i onu u hotelu Onogošt.

Tokom tih racija su, kako je kazao, hapšeni neki od ovih građana što su ga većeras verbalno napali.

"Nema predaje, ni straha i da bijedni pokušaji da diskredituju moj rad, neće proći", poručio je Milošević.

On je kazao i da je ispred kafića gdje je fotografisan njegov službeni automobil, danas dva puta bila racija, koja je zatekla samo majstore-lakere.

Ispravka: U prvobitnoj verziji teksta je greškom urednika objavljena nekompletna informacija da se radi o napadu, bez preciziranja da se radi o prijavi verbalnog napada.

Bonus video: