Istraga protiv grupe koja je navodno planirala udar na vrh škaljarskog klana: Nišanili i Vukotića

Zbog stvaranja kriminalne organizacije i planiranja ubistva, policija je uhapsila Nikolu Mirića (35) i Jovana Trkulju (35) iz Obrenovca i Podgoričane Jovana Marovića (41) i Aleksandra Veljovića (30)

71577 pregleda 105 reakcija 15 komentar(a)
Vukotić nakon saslušanja u SDT-u (arhiva), Foto: Savo Prelević
Vukotić nakon saslušanja u SDT-u (arhiva), Foto: Savo Prelević

Četvorica osumnjičenih za planiranje ubistva Podgoričanina Milića Minje Šakovića, danima su nadzirali njegovu kuću, ali i još dvije lokacije u Podgorici, na kojima stanuju Jovan Vukotić i njegov prijatelj i tjelohranitelj Marko Martinović.

To je “Vijestima” kazao sagovornik iz policije, objašnjavajući da i dalje provjeravaju ko je sve dio te grupe, ali i ko ih je finansirao i naručio ubistvo jednog od navodnih vođa škaljarskog kriminalnog klana.

Zbog stvaranja kriminalne organizacije i planiranja ubistva, policija je uhapsila Nikolu Mirića (35) i Jovana Trkulju (35) iz Obrenovca i Podgoričane Jovana Marovića (41) i Aleksandra Veljovića (30).

Veljović je zvanično i dalje službenik Uprave policije, ali bez policijskih ovlašćenja.

Prema informacijama “Vijesti”, on je na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu negirao da je član kriminalne grupe, ali i navode da im je, dok su se pripremali za ubistvo, javljao prijeti li im opasnost od policajaca.

Sagovornik iz istrage tvrdi da je Veljovićevo zaduženje bilo upravo to, ali i da je nabavljao automobile članovima grupe.

U akciji hapšenja oduzeto je nekoliko automobila koje su koristili, kombi, motocikl, više komada oružja, municija, kriptovani telefoni, i predmeti koji “dokazuju da je za Šakovića spreman snajperski nišan”.

Ta kriminalna grupa kupila je stan naspram kuće Šakovića, iz kojeg su i namjeravali da ga ubiju.

Povezani članci

11. Mart 2021.

Kupili stan da motre na Šakovića

Iz tog objekta danima su nagledali tog Podgoričanina.

Tokom višednevne istrage, policija je otkrila nekoliko štek stanova u kojima su se osumnjičeni okupljali i planirali likvidaciju jednog od šefova škaljarskog kriminalnog klana.

Inspektori su pronašli i stan u kojem su, prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti”, namjeravali da se sakriju nakon likvidacije, dok ne bude sigurno vrijeme za bijeg iz države.

Veljović je uhapšen u porodičnoj kući u Zagoriču, Mirić i Trkulja u stanu nadomak kuće Šakovića, a Marović na Starom aerodormu.

Veljović je zvanično i dalje službenik Uprave policije, ali bez policijskih ovlašćenja. Prema informacijama “Vijesti", on je na saslušanju u tužilaštvu negirao da je član kriminalne grupe, ali i navode da im je, dok su se pripremali za ubistvo, javljao prijeti li im opasnost od policajaca”...

Istraga o planiranju likvidacije počela je nakon što je policija dobila informaciju da je, kako je “Vijestima” rečeno, u Crnu Goru ušla osoba “kojoj je plaćeno da iz snajperske puške likvidira Šakovića ili dvojicu njegovih prijatelja iz klana”.

Policajci su, prema njegovim riječima, kontrolisali kombi vozilo koje je nekoliko dana bilo parkirano nedaleko od kuće Šakovića, a ispostavilo se da ga koristi ta grupa.

Šaković se u policijskoj evidenciji vodi kao šef podgoričkog ogranka škaljarskog kriminalnog klana.

Izvor iz policije rekao je da sumnjaju da je nalog za ubistvo Šakovića stigao iz kavačkog klana.

Navodno, inspektori provjeraju da li je “četverac” uhapšen u podgoričkom naselju Zagorič povezan i sa krađom Šakovićevog blindiranog audija, odnosno sa grupom koja ga je ukrala.

Šaković je 15. decembra prošle godine ostao bez blindiranog audija - lažni kupci su mu ga ukrali i umjesto nekoliko desetina hiljada eura, ostavili mu falsifikovani pasoš.

Taj slučaj je u rukama SDT-a, zbog sumnje da su Šakovića i tada namjeravali da ubiju.

Bonus video: