BIVŠI GRADONAČELNIK PODGORICE OPTUŽEN JE ZA PRANJE NOVCA U SAIZVRŠILAŠTVU

Slučaj Stijepovića u predmetu "koverta": Žalba u Apelacionom sudu

Specijalno državno tužilaštvo izjavilo je žalbu Apelacionom sudu, na rješenje Višeg suda, koji je obustavio krivični postupak protiv Stijepovića

7267 pregleda 5 komentar(a)
Stijepović stavlja kovertu u džep, Foto: Screenshot
Stijepović stavlja kovertu u džep, Foto: Screenshot

Samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda u Podgrici Aida Muzurović izjavila je "Vijestima" da su spisi predmeta radi odlučivanja po žalbi na rješenje tog suda, koje je u postupku kontrole optužnice, obustavilo krivični postupak protiv Slavoljuba Stijepovića, bivšeg gradonačelnika Podgorice, koji je u aferi “koverta” optužen za pranje novca u saizvršilaštvu, danas dostavljeni Apelacionom sudu Crne Gore.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) izjavilo je žalbu Apelacionom sudu, na rješenje Višeg suda, koji je obustavio krivični postupak protiv Stijepovića.

Bivši gradonačelnik Podgorice u predmetu “koverta”, optužen je za pranje novca u saizvršilaštvu.

U postupku kontrole optužnice, vijeće Višeg suda donijelo je rješenje kojim se obustavlja krivični postupak protiv Stijepovića, a istim aktom potvrđena je optužnica protiv Duška Kneževića, optuženog za stvaranje kriminalne organizacije, kao i protiv Branislava Todorovića, Živka Šljivančanina, Tamare Krdžić, Gorana Grujovića i Tomice Knežević, okrivljenih zbog istog krivičnog djela i pranja novca u saizvršilaštvu.

“Nema mjesta optužbi u odnosu na okrivljenog Stijepović Slavoljuba, pa se krivični postupak obustavlja”, navodi se u rješenju Višeg suda.

Dodaje se da je žalba Apelacionom sudu Crne Gore dozvoljena Specijalnom državnom tužilaštvu u roku od osam dana od dana prijema, preko Višeg suda. Optužnica je podignuta nakon afere koju je Knežević otvorio u januaru 2019. godine objavljivanjem video-snimka na kojem Stijepoviću, uoči parlamentarnih izbora 2016. godine, predaje kovertu uz objašnjenje da je u njoj 97.000 eura. Obustavljajući postupak protiv Stijepovića, sudsko vijeće ocijenilo je da se to krivično djelo može izvršiti samo sa direktnim umišljajem, ali da se iz spisa ne može zaključiti da je kod tog okrivljenog postojala svijest i volja za tim...

Iz SDT su u žalbi konstatovali da se to pitanje rješava na glavnom pretresu, u kontradiktornom postupku.

Preporučujemo za Vas