Keković razoružan i uhapšen

Keković je više puta hapšen, a teško je povrijeđen u martu prošle godine u eksploziji u kojoj je smrtno stradao njegov prijatelj Đorđije Božović

12079 pregleda 1 komentar(a)
Pištolj oduzet od Kekovića, Foto: Uprava policije
Pištolj oduzet od Kekovića, Foto: Uprava policije

Tridesetogodišnji Aleksandar Keković uhapšen je prije dvije noći, nakon što je policija u njegovom automobilu pronašla pištolj brušenog fabričkog broja sa 12 metaka u okviru.

To su saopštili iz Uprave policije, naglašavajući da je prema njihovoh evidenciji Keković bezbjednosno interesantno lice i član organizovane kriminalne grupe.

Njemu su lisice na ruke stavili pripadnici Interventne jedinice Centra bezbjednosti Podgorica, koji su Kekovića kontrolisali u City kvartu:

“U sklopu redovnih poslova i zadataka pripadnici Interventne jedinice su izvršili kontrolu i pregled bezbjednonso interesantnog lica A. K. (30) kao i pregled vozila kojim je ovo lice upravljalo. Prilikom pregleda vozila pronađen je pištolj marke ‘valter’ obrušenog fabričkog broja, sa okvirom u kojem se nalazilo 12 komada municije cal. 9 mm. Takođe, prilikom pregleda vozila pronađena su i tri mobilna telefona. Ovo lice, po evidencijama policije, važi za člana organizovane kriminalne grupe, a registrovan je kao višestruki povratnik u vršenju teških krivičnih djela”, kazali su iz UP.

Iz te bezbjednosne institucje saopštili su da je o događaju obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilšatvu u Podgorici:

“Koji je naložio da se A. K. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”.

Keković je više puta hapšen, a teško je povrijeđen u martu prošle godine u eksploziji u kojoj je smrtno stradao njegov prijatelj Đorđije Božović.

Bivši šef Sektora kriminalističke policije, Enis Baković, par dana nakon te eksplozije članovima Savjeta za građansku kontrolu rada policije saopštio je da je Keković odgovoran za aktiviranje naprave, ali ga je tužilaštvo zvanično demantovalo saopštivši da preduzete mjere i radnje i dobijeni podaci, ne ukazuju na zaključak da bi Keković imao svojstvo osumnjičenog.

Bonus video: