Uprava policije: Hapsimo i one koji se sami predaju

"Uprava policije je odmah nakon izvšenog djela javnosti saopštila da ovo krivično djelo nije počinjeno ni na nacionalnoj niti političkoj osnovi. Motiv izvršenja krivičnog djela biće utvrđivan u daljem toku krivičnog postupka"

20492 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Iz Uprave policije saopštili su da i one koji se sami predaju, liše slobode, navodeći da je tako bilo i danas kada je u Nikšiću uhapšen Bogdan Toljić, osumnjičeni za pokušaj ubistva sugrađanina Mirka Kontića.

Toljićev branilac, advokat Srđa Lješković danas je optužio Upravu policije da ombanjuju javnost saopštenjem da su uhapsili Nikšićanina koji im se sam predao.

"Pripadnici Uprave policije na osnovu zakonskih ovlašćenja vrše radnju lišenja slobode lica osumnjičenih za krivična djela. Lišenje slobode se vrši i prema licima koja sama pristupe u službene prostorije, tako da je B.T. danas u Nikšiću lišen slobode po nalogu nadležnog državnog tužioca i biće priveden tom tužiocu u zakonskom roku", saopšteno je iz UP.

Objasnili su da saopštenje šalju radi objektivnog i istinitog informisanja javnosti, a umjesto reagovanja na izjave pravnog zastupnika osumnjičenih za krivično djelo ubistvo u pokušaju.

"B.T. i R.T. su, kako se sumnja, izvršili krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu M.K. 1. marta 2021. godine u Nikšiću. Uprava policije je odmah nakon izvšenog djela javnosti saopštila da ovo krivično djelo nije počinjeno ni na nacionalnoj niti političkoj osnovi. Motiv izvršenja krivičnog djela biće utvrđivan u daljem toku krivičnog postupka", saopšteno je iz UP.

Povezani članci

18. Mart 2021.

Lješković: Toljić se predao policiji

Toljića policija sumnjiči da je sa bratom Radomirom 1. marta ranio Kontića. Radomir Toljić uhapšen je 3. marta.

Bonus video: