Jovanović-Vukotić: Sadikovića i prije 30 godina nijesu napali tamo neki huligani, već sljedbenici predsjednika Crne Gore

"Za razliku od Vas, Sead Sadiković se i tada i danas borio za isto - Slobodu, Pravdu i Jednakost svih u Crnoj Gori. Žrtvujući za te ciljeve i sebe i svoju porodicu, učinio je za Crnu Goru više dobrih djela nego Vi i sve Vaše vlade zajedno"

42519 pregleda 1138 reakcija 71 komentar(a)
Ratka Jovanović-Vukotić, Foto: Privatna arhiva
Ratka Jovanović-Vukotić, Foto: Privatna arhiva

Novinarka i dugogodišnja kolumnistkinja Vijesti Ratka Jovanović-Vukotić poručila je da novinara TV Vijesti Seada Sadikovića "nijesu napali tamo neki huligani" već sljedbenici predsjednika Crna Gore Mila Đukanovića.

Ona je u objavi na svom Fejsbuk profilu navela i da "nije moguće" da je Đukanović zaboravio da je prvi napad na Sadikovića bio prije 30 godina, zbog pisanja za Liberal i da ga "ni tada nijesu napali tamo neki huligani", već da su to bili "sljedbenici" Đukanovića.

Đukanović je osuđujući napad na Sadikovića, kazao da nasilje nije znak raspoznavanja evropske i kulturne Crne Gore.

Istakao je da "sigurnost i zaštita novinara i bezbjedno okruženje su preduslov izgradnje demokratskog društva".

"Ne može to tako, Predsjedniče, "osuđujem napad na novinara Seada Sadikovića, nasilje nije znak raspoznavanja evropske i kulturne Crne Gore, sigurnost i zaštita novinara i bezbjedno okruženje su preduslov izgradnje demokratskog društva". Ne može, Predsjedniče, zato što Seada nijesu napali tamo neki huligani. Napali su ga upravo - Vaši sljedbenici. Njima treba da uputite osudu, i javno i lično. I njihovim komitskim brigadirima na terenu. I ideolozima ovakvog patriotizma koji su u Vašoj blizini", napisala je Jovanović-Vukotić.

Ona je navela i da nije istina, da "nasilje nije znak raspoznavanja evropske i kulturne Crne Gore".

"Najupečatljiviji simbol Crne Gore jeste upravo nasilje nad svima koji neće sa Vama i to je jedini uspješno realizovani projekat Vaše vlasti na putu ka Evropi.

Nije moguće, Predsjedniče, da ste zaboravili - prvi napad na moga saborca i kolegu Seja dogodio se prije 30 godina, zbog pisanja za Liberal.

Ni tada ga nijesu napali tamo neki huligani, nego takođe Vaši sljedbenici. Ni tada nijeste osudili četničke vojvode na terenu i ideologe takvog patriotizma koji su bili u Vašoj blizini.

Razlika je, Predsjedniče, samo u tome što ste tada, zahvaljujući koalicionoj saradnji sa četničkim pokretima i istovjetnim patriotskim savezima, pobjeđivali na izborima, a zbog saveza sa ovim komitsko patriotskim doživjeli - poraz.

Za razliku od Vas, Sead Sadiković se i tada i danas borio za isto - Slobodu, Pravdu i Jednakost svih u Crnoj Gori. Žrtvujući za te ciljeve i sebe i svoju porodicu, učinio je za Crnu Goru više dobrih djela nego Vi i sve Vaše vlade zajedno", navela je Jovanović-Vukotić.

Bonus video: