UP: Uhapšene dvije osobe tokom akcije "Grbe 1"

"Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga"

11641 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgoričani F.N. i Lj.D. uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Kako navode iz policije, hapšenje je realizovano u sklopu višemjesečne aktivnosti kodnog naziva „Grbe 1“.

"Službenici Odsjeka za sprečavanje i suzbijanje zloupotreba droga, Centra bezbjednosti Podgorica i Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su u saradnji sa Višim državnim tužiocem u Podgorici realizovali višemjesečnu aktivnost sprovođenu na suzbijanju ulične prodaje opojnih droga na području Danilovgrada i Podgorice", navodi se u saopštenju.

Polcija je izvršila pretrese na pet lokacija, tri u Danilovgradu i dvije u Podgorici, a oduzete su vaga za precizno mjerenje i mobilni telefoni sa sim karticama.

"Tokom trajanja višemjesečne aktivnosti službenici policije su procesuirali ukupno 14 lica, od kojih je sedam lišeno slobode zbog krivičnih djela a sedam je procesuirano po prekršaju. Šest lica se tereti za krivično djelo neovlašćena porizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga a jedno lice se tereti za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacje.Takođe protiv sedam lica podnijete su prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o spečavanju zloupotrebe droga", rečeno je iz UP.

Iz UP ističu da je tokom trajanja ove aktivnosti, u 10 pojedinačnih zaplijena policija oduzela 480 grama heroina, 28 grama kokaina i 256 grama baze koja se koristi za mješanje sa opojnim drogama.

Bonus video: