spisi dostavljeni tužiocu u odt nikšić

Policija podnijela krivičnu prijavu: Jevtić osumnjičen da je vrijeđao i udario policajca i novinarku "Vijesti"

"J.J. je 14. marta 2021. godine oko 21,30 časova dok je bila na radnom zadatku i pratila i blagovremeno izvještavala o lokalnim izborima i dešavanjima nakon zatvaranja biračkih mjesta, jedno lice nanijelo povredu u predjelu glave", kazali su iz policije

25764 pregleda 290 reakcija 31 komentar(a)
Jevtić, Foto: Luka Zeković
Jevtić, Foto: Luka Zeković

Miloš Jevtić iz Rubeže odgovaraće za nasilničko ponašanje zbog sumnje da je u izbornoj noći 14. marta vrijeđao i udario policajca Milinka Dragića, a potom i novinarku “Vijesti” Jelenu Jovanović, koja je izvještavala ispred štaba “Za budućnost Nikšića” na Trgu Save Kovačevića.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, nikšićka policija je danas podnijela krivičnu prijavu "protiv jedne osobe zbog sumnje da je izvršila krivčno djelo nasilničko ponašanje na štetu novinarke Nezavisnog dnevnika Vijesti J.J. i policijskog službenika Stanice policije Šavnik M.D."

"J.J. je 14. marta 2021. godine oko 21,30 časova dok je bila na radnom zadatku i pratila i blagovremeno izvještavala o lokalnim izborima i dešavanjima nakon zatvaranja biračkih mjesta, jedno lice nanijelo povredu u predjelu glave. Događaj se desio na kružnom toku gdje se nalazio izborni štab koalicije „Za budućnost Nikšića“, gdje je bio okupljen veći broj građana. U jednom trenutku osumnjičeni je počeo verbalni sukob sa policijskim službenikom M.D. koji se nalazio na radnom zadatku, a zatim mu je prišao i skinuo sa lica zaštitnu masku. U jednom trenutku ovo lice je tvrdim predmetom gađalo u pravcu policijskog službenika i pogodilo novinarku J.J. Prethodno je osumnjičeni nepoznatim predmetom nanio povrede policijskom službeniku M.D. u predjelu glave, tačnije uha", navodi se u saopštenju UP.

U saopštenju se dodaje da je od "M.J. (39) iz Nikšića, koji se tereti za navedeno djelo, policija prikupila obavještenja na okolnosti navedenih događaja."

"U odnosu na sve navedeno formirani su spisi predmeta koji su dostavljeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilšatvu u Nikšiću a koji je nakon sagledavanja spisa naložio da se protiv M.J. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas