U Rožajama uhapšeni državljani Sjeverne Makedonije

A.K. (44) je bio predmet međunarodne potjernice na osnovu naredbe Osnovnog suda u Skoplju radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od jedne godine. E.M. (35) se potraživao zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od dvije godine zbog krivičnog djela utaja poreza

12059 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Državljani Sjeverne Makedonije A.K. (44) i E.M. (34) lociran su u Rožajama i lišeni slobode 20. marta.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, državljani Sjeverne Makedonije uhapšeni su po potjernici NCB Interpol Skoplje.

"Zajedničkim aktivnostima službenika kriminališticke policije Odjeljenja bezbjednosti Rožaje i Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju u Sektoru za borbu protiv kriminala, u dvije odvojene akcije ciljanog traganja koje su sprovedene u posljednjih sedam dana na teritoriji Rožaja, locirana su i lišena slobode dva međunarodno tražena lica", saopšteno je iz policije.

A.K. je kako se dodaje uhapšen 20. marta.

"On je bio predmet međunarodne potjernice raspisane od strane NCB Interpol Skoplje na osnovu naredbe Osnovnog suda u Skoplju radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od jedne godine".

E.M. je lociran i uhapšen 26. marta.

"Ovo lice se potraživalo od strane NCB Interpol Skoplje zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od dvije godine zbog krivičnog djela utaja poreza. Lociranju i lišenju slobode je prethodila intenzivna saradanja i razmjena informacija putem međunarodne operativne policijske saradnje sa partnerskom službom za ciljano traganje iz Sjeverne Makedonije", saopšteno je iz policije.

Bonus video: