Vještak o ubodnoj rani pokojnog Vujadinovića: Nije mogao sebi zadati takav udarac

Prema navodima optužnice, Dacićeva je 28. novembra 2019. godine u Podgorici, u svom stanu na Starom aerodromu, usmrtila Vujadinovića tako što ga je nakon prepirke ubola nožem u predjelu grudi nanoseći mu teške tjelesne povrede od kojih je preminuo

16898 pregleda 1 komentar(a)
Razija Dacić nakon hapšenja, Foto: Savo Prelević
Razija Dacić nakon hapšenja, Foto: Savo Prelević

Nije moguće da je pokojni, oštećeni Vujadinović, sam sebi nanio ubodno reznu ranu u lijevom dojkinom predjelu, a na to upućuju sudsko-medicinske karakteristike ove povrede - veličina, lokalizacija i smjer kanala rane.

To je juče u podgoričkom Višem sudu kazao vještak sudske medicine prof. dr Miodrag Šoć, u nastavku suđenja Raziji Dacić, optuženoj da je nožem ubila Božidara Vujadinovića (18).

Prema navodima optužnice, Dacićeva je 28. novembra 2019. godine u Podgorici, u svom stanu na Starom aerodromu, usmrtila Božidara Vujadinovića tako što ga je nakon prepirke ubola nožem u predjelu grudi nanoseći mu teške tjelesne povrede od kojih je preminuo.

Na pitanje branioca okrivljene Dacićeve, advokata Novice Sekulovića, vještak Šoć je naveo da je sila kojim je nanijeta povreda u dijelu lijevog dojkinog predjela oštećenog, imala jaki intenzitet.

Branilac je pitao da li je oštećeni mogao sebi da zada ovakav udarac, pod nervnim rastrojstvom.

Vještak je naveo da smatra da je neko drugo lice ubolo nožem oštećenog: “Smatram da je lice koje je nanijelo povrede oštećenom bilo naspram njega, odnosno da su bili okrenuti licem u lice”.

Odgovarajući na pitanja predsjednice vijeća, sutkinje Vesne Kovačević - da li se oštećeni nakon uboda nožem, mogao kretati ili je odmah izgubio svijest, vještak dr Šoć je kazao da oštećeni sigurno nije odmah izgubio svijest.

“Nakon zadobijene rane u predjelu srca, nije morao odmah da izgubi svijest, tako da je mogao napraviti neke pokrete”, naveo je vještak.

Sud je upoznao vještaka sa dokumentacijom o analizi koncentracije alkohola u krvi okrivljene Dacićeve, u kojoj se navodi da je prvi nalaz krvi izvađen 70 minuta nakon ubistva, te da je imala 1,561 promila alkohola u krvi, te da je nakon 105 minuta urađen nova analiza i ustanovljeno je 1,23 promila alkohola u krvi.

Vještak je kazao da se može osnovano pretpostaviti da koncentracija apsolutnog alkohola u krvi Dacić u vrijeme događaja nije bila manja od 1,36 promila.

Bonus video: