Uhapšeno petoro osumnjičenih za krijumčarenje cigareta

"Sumnjiče se da su od 2019. godine do momenta realizacije predmeta izvršili nabavku i distribuciju cigareta bez akcizne markice radi dalje prodaje na ilegalnom tržištu u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju Uprave policije.

20049 pregleda 77 reakcija 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Zbog krijumčarenja cigareta policija je danas uhapsila Milisava Bajovića, Veru Vujičić, Zorana Jovanovića, Mirka Arsenijevića i Željku Šćekić.

Oni su uhapšeni u nastavku akcije "Krajina" koja je sprovođena u okviru obavještajnog projekta "Merlin"

"M.B. (43) iz Danilovgrada, Ž.Š. (46) iz Podgorice, V.V. (53) iz Herceg Novog, M.A. (57) iz Andrijevice i Z.J. (51) iz Danilovgrada se sumnjiče da su od 2019. godine do momenta realizacije predmeta izvršili nabavku i distribuciju cigareta bez akcizne markice radi dalje prodaje na ilegalnom tržištu u Crnoj Gori. Višemjesečna kriminalistička obrada usmjerena prema ovim licima je sprovedena od strane Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminala uz saradnju sa Osnovnim državnim tužilaštvom iz Podgorice, te su na taj način prikupljeni dokazi koji ukazuju na sumnju da su M.B., Ž.Š., V.V., M.A. i Z.J. izvršili krivično djelo krijumčarenje", saopšteno je iz Uprave policije.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužiocu.

Bonus video: