incident na bogetićima

Dvojica Nikšićana uhapšena zbog napada na vojna lica i policajca

Iz Uprave policije saopštili su da je Nikčević osumnjičen za krivično djelo nasilničko ponašanje, a Todorović za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, odnosno policajca koji je takođe povrijeđen u incidentu

76079 pregleda 1603 reakcija 215 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.04.2021. 13:49h

Nikšićani Goran Nikčević (40) i Željko Todorović (28), uhapšeni su zbog napada na vojna lica i policajca, na Bogetićima prije dva dana.

Iz Uprave policije saopštili su da je Nikčević osumnjičen za krivično djelo nasilničko ponašanje, a Todorović za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, odnosno policajca koji je takođe povrijeđen u incidentu.

Vijesti su jutros objavile da su zbog incidenta na Bogetićima, u kom su povrijeđeni oficir Rajko Čanjak, vojni doktor Dragan Martinović i jedan policajaca, uhapšene dvije osobe.

Iz UP tvrde da su i 8. aprila, kao i do sada sprovodili mjere Ministarstva zdravlja "u cilju sprečavanja širenja virusa Covid 19 i poštovanja mjere zabrane izlaska i ulaska u Nikšić, koja je na snazi".

"Policijski službenici su na kontrolnom punktu u mjestu Bogetići licima koja su se uputila ka izlazu iz grada, kontrolisali potvrde izdate od strane poslodavca, kao i rješenja o radnom odnosu ili ugovor o radu, gdje je od strane lica koja nijesu ispunjavala propisane uslove i koja nijesu imala navedena dokumenta organizovana blokada magistralnog puta Nikšić – Podgorica. Ovom prilikom službeni autobus koji je prevozio pripadnike Vojske Crne Gore, koji su se vraćali sa radnog angažovanja iz Podgorice u Nikšić, zbog blokade pomenute saobraćajnice, zaustavio se u mjestu Bogetići. Nedugo zatim došlo je do incindenta u kojem su lakše povrijeđena dva pripadnika Vojske Crne Gore i jedan policijski službenik koji je pokušao spriječiti incindent, dok su dalji sukob spriječili policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić", saopštili su iz UP.

Iz UP tvrde da je, u cilju rasvjetljavanja incidenta na Bogetićima, nikšićka policija u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Nikšiću preduzelo niz mjera i radnji.

"Policija je juče identifikovala lice G.N. (40) iz Nikšića i došla do sumnje da je ovo lice izvršilo krivično djelo nasilničko ponašanje zbog čega je lišen slobode i uz krivičnu prijavu biće sproveden tužiocu na dalju nadležnost. Identifikovano je još jedno lice koje je učestvovalo u ovom događaju Ž.T. (28) iz Nikšića i on je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti na štetu policijskog službenika", kazali su iz policije.

Objasnili su da su policijski službenici CB Nikšić napravili video snimke blokade saobraćajnice u Bogetićima, 8. i 9. aprila, koju su organizovala okupljena lica, ali i da su snimljene sve incidentne situacije.

"O događajima je obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću radi utvrđivanja da li u radnjama kako organizatora, tako i učesnika blokade, te i aktera incidenta ometanja kretanja službenog vozila u kojem su se nalazile štićene ličnosti, ima elemenata krivične ili prekršajne odgovornosti o čemu će javnost biti blagovremeno i objektivno informisana. Takođe, policijski službenici preduzimaju mjere i radnje u cilju identifikacije i procesuiranja izvršilaca prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru i Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, gdje je već procesuiran veći broj lica koji su ometali policijske službenike u vršenju službenih poslova i nijesu postupali po njihovim naređenjima", kazali su iz UP.

Prema Krivičnom zakoniku Crne Gore, za napad na vojno lice u vršenju službe u Vojsci, a u slučaju da su vojniku nanesene lakše povrede, predviđena je kazna i do pet godina zatvora.

Povezani članci

10. April 2021.

Odbrana države udarom na vojnika

Preporučujemo za Vas