Policija još nije našla auto kojim je udaren Božović, Matija Beljkaš uhapšen zbog prikrivanja dokaza

M.B. je u bjekstvu, a policija tvrdi da raspolaže operativnim podacima gdje se krije i da na njegovom hapšenju sarađuju sa kolegama iz regiona

35260 pregleda 84 reakcija 13 komentar(a)
Sa mjesta nesreće, Foto: Savo Prelević
Sa mjesta nesreće, Foto: Savo Prelević

Policija ni nakon šest mjeseci nije uspjela da pronađe automobil kojim je 29. oktobra na pješačkom prelazu u Bulevaru Stanka Dragojevića u Podgorici udaren Ivica Božović (41).

Božović je par dana nakon udesa preminuo od posledica povreda.

Iz Uprave policije danas su kazali da njihovi službenici nakon prijavljene nesreće nijesu zatekli povrijeđenog pješaka na licu mjesta, jer je prethodno transportovan u Urgentni blok ali ni vozača, koji je pobjegao nakon udesa.

Nakon vještačenja osumnjičili su Mijata Beljkaša (24) da je "najvjerovatnije" upravljao "audijem A6" registarskih oznaka PG-JA381, kojim je sada pokojni Božović oboren.

M.B. je u bjekstvu, a policija tvrdi da raspolaže operativnim podacima gdje se krije i da na njegovom hapšenju sarađuju sa kolegama iz regiona.

Zbog prikrivanja dokaza, uhapšen je njegov brat Matija Beljkaš (31).

"lzuzeti materijalni tragovi sa lica mjesta upućeni su na vještačenje u Foreznički centar u Danilovgrad. Takođe, su izuzeti video snimci sa nadzornih kamera u Bulevaru Stanka Dragojevića, video snimci sa gradskih kamera i moguće putanje kretanja NN vozača i vozila. Na okolnosti predmetne nezgode prikupljena su obavještenja od svjedoka, kao i od članova uže porodice osumnjičenog. Na osnovu preduzetih mjera i radnji službenici Centra bezbjednosti Podgarica, došli su do osnova sumnje da je saobraćajnu nezgodu izazvalo putničko motorno vozilo marke 'Audi A 6', registarskih oznaka PG-JA381, kojim je navjerovatnije upravljalo lice B.M. (1997), na na način što se isti nije pridržavao saobraćajnih propisa i doveo u opasnost život i tijelo oštečnom I.B. kod kojeg je nastupila smrt", kazao je Igor Ivanović, pomoćnik komandira u Stanici policije za bezbjednost saobraćaja.

Objasnili su da je protiv njega podnijeta krivična prijavu u redovnom postupku - za krivična djela teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobračaja iz čl. 348.st.4. u vezi čl.339 st 3 u vezi stava 1. KzCG, u sticaju sa krivičnim djelom nepružanje pomoći licu povrijedjenom u saobraćajnoj nezgodi iz čl.347.st.1.KZ Crne Gore.

"Za navedenim licem i vozilom raspisana je lokalna potjernica. Lice i vozilo nijesu pronađeni a službenici CB Podgorica, intezivno preduzimaju sve mjere i radnje u cilju pronalaska istih".

Tužilac Vukas Radonjić objasnio je novinarima zbog čega je sazvana današnja konferencija za medije.

"Smatram da nije ovo presedan zbog čega se organizovala pres konferencija, jer se ne radi o sasvim običnoj saobraćajnoj nezgodi, radi se o saobraćajnoj nezgodi u kojoj je jedan učesnik smrtno stradao, a drugi napustio mjesto nezgode i za njim se još traga. Mi prije svega imamo ljudsku obavezu prema oštećenoj porodici, zatim i profesionalnu obavezu prema građanima Crne Gore da iznesemo sve onošto smo utvrdili u dosadašnjem toku izviđaja", kazao je tužilac Vukas Radonjić.

Rekao je da je su policija i tužilaštvo u tom predmetu radili u kontinuitetu od oktobra prošle godine do sada, te da su prikupljali dokaze i podatke o vozačima i vozilu.

"U jednoj fazi postupka smo imali poteškoće, u smislu što su članovi porodice osumnjičenog na neki način opstruirali i otežavali organima otkrivanja i gonjenja prikupljanje dokaza i podataka, ali je to konačno rezultiralo time da je, osim krivične prijave protiv osumnjičenog za krivična djela teška djela protiv bezbjednosti saobraćaja i nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći, izviđaj rezultirao i time da se protiv rođenog brata osumnjičenog za saobraćajnu nezgodu, podnese krivična prijava za krivično djelo sprečavanje dokazivanja", kazao je tužilac Radonjić

Bonus video: