sprovedeni u istražni zatvor

Pritvor za Milašinovića i Čarapića

Milašinovićev pravni zastupnik, advokat Miloš Vuksanović, rekao je da im se na teret stavlja krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija

12965 pregleda 0 komentar(a)
Istražni zatvor u Spužu (ilustracija), Foto: Boris Pejović
Istražni zatvor u Spužu (ilustracija), Foto: Boris Pejović

Sudija za istragu nakon saslušanja odredio je pritvor do 30 dana Goranu Milašinoviću i Ivanu Čarapiću, koji su prije tri dana uhapšeni u podgoričkom naselju Mareza.

Oni su sprovedeni u Istražni zatvor.

To je Vijestima potvrdio Milašinovićev pravni zastupnik, advokat Miloš Vuksanović, navodeći da im se na teret stavlja krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Milašinović, član grupe kradljivaca dragulja "Pink panter" i njegov prijatelj, uhapšeni su nakon što ih je policija razoružala.

Iako su iz Uprave policije nakon hapšenja nezvanično kazali da je Milašinović prije nego su mu stavili lisice na ruke vrijeđao bivšu suprugu Enu Milašinović, prijetio njoj i njenoj kumi, a potom je i povrijedio, on se sumnjiči samo za nedozvoljeno držanje oružja.

Milašinović je po­ve­zan sa bandom kradljivaca dragulja “pink pan­te­ri”, po­zna­tom po spek­ta­ku­lar­nim kra­đa­ma ši­rom svi­je­ta.

Za njim je Kipar prije nekoliko godina raspisao crvenu potjernicu zbog pljačke draguljarnice, ali toj državi nije izručen jer Crna Gora sa njima nema potpisan sporazum.

Prije četiri godine uhapšen je zbog pljačke filijale Prve banke u Beranama.

Njegova bivša supruga Ena, kćerka je Gorana Sokovića, člana narko-grupe Darka Šarića.

Preporučujemo za Vas