Keković, Mišurović i Savićević opet oslobođeni optužbi

U dvorištu kuće Aleksandra Šćepanovića u Podgorici, u januaru 2019. aktivirana eksplozivna naprava

10258 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Aleksandar Keković, Mladen Mišurović i Nikola Savićević danas su nakon ponovljenog sudskog postupka ponovo oslobođeni od optužbi da su 17. januara 2019. godine aktivirali eksplozivnu napravu u dvorištu kuće Aleksandra Šćepanovića koja se nalazi u podgoričkom naselju Tološi. To je Vijestima kazala Tatjana Pavličić, koja je u ovom postupku zastupala Kekovića.

Prvu oslobađajuću presudu, podsjetimo, u novembru prošle godine donijela je sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Nada Rabrenović. Ona je tada na tri mjeseca zatvora osudila Danila Rakočevića zbog jednog metka koji je policija pronašla pretresom njegove kuće.

Obrazlažući oslobađajući dio sudija Rabrenović je tada kazala da je odbrana optuženih da nijesu krivi potvrđena je vještačenjem telekomunikacione struke odnosno listinzima okrivljenih i osoba koje su bile sa njima u noći kada je bačena bomba u dvorište Šćepanovića.

Na ovakvu odluku žalilo se tužilaštvo, pa je Viši sud ukinuo odluku uz rješenje da se optuženima sudi pred drugim sudijom. Druga sudija je bila Larisa Stamatović Mijušković, koja je danas imala isti stav – da optužba nije dokazana.

Bonus video: