VIDEO Kotoranin izručen iz Španije u Crnu Goru: Osumnjičen za pokušaj ubistva

"Realizovana je ekstradicija Lj.K. (29) iz Kotora koji se potražuje po međunarodnoj potjernici raspisanoj od strane NCB INTERPOL-a Podgorica po naredbi Višeg suda u Podgorici radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postpuku koji je protiv njega vodi pred ovim sudom zbog krivičnih djela ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija"

28521 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Lj.K. (29) iz Kotora izručen je iz Španije u Crnu Goru, saopšteno je večeras iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da su službenici Sektora za borbu protiv kriminala – Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL Europol SIRENE uz asistenciju službenika Sektora policije posebne namjene realizovali ekstradiciju međunarodno traženoe osobe iz Španije u Crnu Goru.

"Realizovana je ekstradicija Lj.K. (29) iz Kotora koji se potražuje po međunarodnoj potjernici raspisanoj od strane NCB INTERPOL-a Podgorica po naredbi Višeg suda u Podgorici radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postpuku koji je protiv njega vodi pred ovim sudom zbog krivičnih djela ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", ističe se u saopštenju.

Iz Uprave policije su rekli da se Lj.K. potražuje zbog osnovane sumnje da je 31. maja 2016. godine u Kotoru u naselju Dobrota, zajedno sa optuženim M.B., pokušao da ubije R.M. na način što su u pravcu vozila sa kojim se oštećeni kretao, ispalili više projektila koji su pogodili njegovo vozilo, nakon čega su pobjegli sa lica mjesta.

"Napominjemo da je Lj.K. 22. avgusta 2020. godine na osnovu višemjesečne istrage ciljanog traganja u Španiji lociran i uhapšen U okviru navedene ciljane potrage, policijski službenici Sektora za borbu protiv kriminala - Odsjeka za medjunarodnu operativnu policijsku saradnju, u bliskoj saradnji sa Višim državnim tužilaštvom iz Podgorice, blisko su sarađivali sa više timova za ciljano traganje u okviru ENFAST-a - Evropske mreže timova za ciljanog traganje, što je na kraju dovelo do lociranja predmetnog lica. Lj.K. je predat nadležnom sudu na dalju nadležnosti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: