Hotu deset mjeseci zatvora za "Srbe na vrbe"

Hot je prilikom prenosa takozvanog Patriotskog skupa na Trgu nezavisnosti u Podgorici, koji je bio emitovan na portal stranici "Vijesti", sa svog Fejsbuk profila napisao objavu: "Srbe na vrbe", uz tri znaka državne zastave

25081 pregleda 71 reakcija 71 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Viši sud u Podgorici osudio je danas Amira Hota (31) na 10 mjeseci zatvora, jer je objavom na svom Fejsbuk profilu podsticao na mržnju prema pripadnicima srpske nacionalne pripadnosti.

Prvostepenu presudu izrekla je sutkinja Vesna Moštrokol.

Prema navodima presude, Hot je 6. septembra prošle godine, u Podgorici, svjestan svog djela, čije je izvršenje htio, znajući da je zabranjeno, javno podsticao na mržnju prema grupi koja je određena na osnovu nacionalne pripadnosti.

Hot je prilikom prenosa takozvanog Patriotskog skupa na Trgu nezavisnosti u Podgorici, koji je bio emitovan na portal stranici "Vijesti", sa svog Fejsbuk profila napisao objavu: "Srbe na vrbe", uz tri znaka državne zastave.

"Optuženi je na ovaj način neodređeni broj lica javno podsticao na mržnju prema pripadnicima srpske nacionalne pripadnosti", navodi se u presudi.

Hot je ranije osuđivan za teške krađe, šverc droge, sitne krađe i zbog krivičnog djela vanbračna zajednica sa maloljetnicom, dok je na 60 sati rada u javnom interesu osuđen zbog nanošenja lake tjelesne povrede.

Bonus video: