"Jasno je svima zašto je DPS u grču"

URA: Skandalozan pokušaj Živkovića i DPS-a da relativizuju obračun sa mafijom neće uspjeti

"Počelo je da se odmotava klupko. Ruka pravde u Crnoj Gori konačno djeluje"

9059 pregleda 609 reakcija 14 komentar(a)
Foto: Građanski pokret URA
Foto: Građanski pokret URA

"Obračuni na crnogorskim ulicama, podmetanje bombi, najbrutalnije likvidacije i stradanja nevinih lica u periodu od 2014. do 2020. godine, najbolje oslikavaju bezbjednosnu situaciju koju je stvorio režim DPS-a i koji je dozvolio da u jednom trenutku klanovi budu jači od države", odgovorili su iz Građanskog pokreta URA na reagovanje poslanika DPS-a Danijela Živkovića.

Živković je saopštio da tvrdnje potpredsjednika Vlade i lidera URA Dritana Abazovića da posljednje hapšenje pripadnika i šefa kavačkog klana predstavlja najveći uspjeh policije u zadnjih 10 godina nijesu istinite i da su uvreda za Upravu policije.

Iz Građanskog pokreta URA su kazali da se radi o skandaloznom pokušaju Živkovića da relativizuje uspjeh crnogorskih institucija u obračunu sa mafijom koji je dobio značajne pohvale sa međunarodnih adresa.

"Od šefa Poslaničkog kluba najjače parlamentarne partije u državi se očekuje da podrži pripadnike Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva, a ne da relativizuje ogroman uspjeh crnogorskih institucija u borbi sa kriminalnim klanovima koji nadilaze okvire naše države i ovog regiona. Imali smo proteklih godina priliku da vidimo ocjene sa međunarodnih adresa u vezi sa poglavljima 23 i 24, stagnaciju Crne Gore u oblasti vladavine prava kao ključne kočnice u daljem napredovanju Crne Gore u evropskim integracijama", navode iz URA. Iz te partije dodaju da su apsolutno ubijeđeni da će nakon sprovedenih reformi u bezbjednosnom sektoru, te nakon usvajanja Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu, ali i odlučnog čišćenja države od organizovanog kriminala, Crna Gora napraviti ključan korak ka zatvaranju tih pregovaračkih poglavlja.

"Jasno je svima zašto je DPS u grču - počelo je da se odmotava klupko. Ruka pravde u Crnoj Gori konačno djeluje", zaključuju iz URE.

Preporučujemo za Vas