Italiji izručen Podgoričanin osumnjičen za pljačku u Milanu

V.V. se sumnjiči da je u decembru 2017. godine, zajedno sa saučesnicima V.D., B.Z. i drugima, izvršio razbojništvo u juvelirnici "Paradiso Luxury’", kad je otuđeno više od 20 satova vrijednih oko 200.000 eura

5386 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala – Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL Europol SIRENE sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica realizovali su ekstradiciju lica V.V. (46) iz Podgorice.

Ekstradicija je realizovana iz Crne Gore u Republiku Italiju preko teritorije Republike Albanije.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, izručenje je odobreno rješenjem Ministarstva pravde, donijetog u postupku ekstradicije na osnovu Dodatnog bilateralnog protokola uz Evropsku konvenciju o ekstradiciji, potpisanog između Crne Gore i Republike Italije a koji propisuje mogućnost izručenja sopstvenih državljana za određena krivična djela.

V.V. je predat Republici Italiji radi vođenja krivičnog postupka pred sudom u Milanu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško razbojništvo (oružana pljačka).

"Osumnjičen je 20. decembra 2017. godine, zajedno sa svojim saučesnicima V.D., B.Z. i drugima, izvršio razbojništvo u juvelirnici „Paradiso Luxury’“ koja se nalazi u Milanu, kad je otuđeno više od 20 satova velike vrijednosti brendova „Rolex“, „Patek“, „Hamilton“ i „Philippe Cartier“ kao i dvije narukvice. Ukupna vrijednost otuđenih stvari je oko 200.000 eura". saopšteno je iz Uprave policije.

V.V. je lociran i uhapšen u Podgorici 15. septembra 2020. godine.

Bonus video: