Vladino vozilo učestvovalo u udesu: Policija i tužilaštvo utvrđuju ko je odgovoran

Prema saznanjima Vijesti u tom automobilu, koji je sinoć učestvovao u udesu kod TC Palada u Podgorici, bio je Nikola Kandić, zamjenik generalnog sekretara Vlade Crne Gore.

54191 pregleda 207 reakcija 44 komentar(a)
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Ažurirano: 03.05.2021. 18:03h

Policija i tužilaštvo utvrđuju ko je odgovoran za saobraćajnu nezgodu u kojoj su sinoć lakše povrijeđene dvije osobe, a u kojoj je učestvovalo službeno vozilo Vlade Crne Gore.

Prema saznanjima Vijesti u tom automobilu, koji je sinoć učestvovao u udesu kod TC Palada u Podgorici, bio je Nikola Kandić, zamjenik generalnog sekretara Vlade Crne Gore.

"Utvrđuju se okolnosti pod kojima je došlo do saobraćajne nezgode i ko je upravljao vozilom", rekli su iz UP.

UP: Službenik Vlade nije odbio alkotestiranje

"Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su sinoć, odmah po saznanju za saobraćajnu nezgodu, izašli na lice mjesta i preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti. Na licu mjesta je konstatovano da su u saobraćajnoj nezgodi učestvovala dva vozila te da je jedno od njih službeno vozilo Vlade Crne Gore. N.K. se nalazio u vozilu i on nije odbio alkotestiranje već je alkotestiran od stane pripadnika policije, kao i lice koje se nalazilo sa njim u vozilu. Policija je prikupila obavještenja od učesnika saobraćajne nezgode ali i od očevidaca. Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su o događaju i svim preduzetim radnjama obavjestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici", navode iz Uprave policije .

Oni dodaju da su u toku dalje izviđajne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je došlo do saobraćajne nezgode kao i ko je upravljao službenim vozilom.

"Obzirom da se pojavilo više navoda da postoje snimci i fotografije navedene nezgode a koji mogu doprinijeti rasvjetljavanju događaja molimo građane i predstavnike medija da navedene materijale dostave Upravi policije. Obavještavamo Vas da policija u navedenom predmetu potupa profesionalno i da su sve radnje preduzete u skladu sa zakonom", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: