ODbornik DPS-a kaže da se sastao sa parohom i da su "razjasnili splet nesretnih okolnosti"

Adžić: Kršten sam u crkvi Svetog Nikole, rodbinski sam vezan za oca Nemanju Krivokapića...

Vaterpolista Primorca je kazao i da kao sportista ne smije biti nacionalista, kako je studirao u Beogradu, i kako je igrao za Crvenu zvezdu i Partizan

53594 pregleda 1190 reakcija 133 komentar(a)
Adžić, Foto: DPS
Adžić, Foto: DPS

Danilo Adžić, odbornik DPS Kotor i vaterpolista Primorca demantovao je naovde da je "učestvovao u beščasnim radnjama ispred crkve Svetog Nikole u Kotoru".

"Odrastao sam u Kotoru i podizan uz sve uzanse i kulturu po kojoj je ovaj grad prepoznat. Kršten sam u crkvi Svetog Nikole, rodbinski sam vezan za porodicu oca Nemanje Krivokapića i nikad, ni u najluđim snovima nijesam mogao da zamislim scenario u kom sam optužen za gnusni čin koji mi se stavlja na teret", navodi se u reakciji odbornika DPS-a.

On je kazao da proživljava velike neprijatnosti zbog cijele situacije.

"Jasno mi je da je sve splet okolnosti, a medijski linč koji trpim ovih dana, u potpunosti obesmišljava svaki demanti. Neopravdano proživljavam velike neprijatnosti, a optužbe koje mi se stavljaju na teret pogađaju me kao čovjeka, kao sportistu i kao Kotoranina", kazao je Adžić.

Vaterpolista Primorca je kazao i da kao sportista ne smije biti nacionalista, kako je studirao u Beogradu, i kako je igrao za Crvenu zvezdu i Partizan.

"Ja sam sportista, a sportista ne smije biti nacionalista. Student sam Pravnog fakulteta u Beogradu. Igrao sam za VK Crvena Zvezda i VK Partizan. Sve moje kolege, sa studija ili iz sportskih klubova, uvjeren sam da će potvrditi da me ne mogu zamisliti u ulozi u koju me mediji nasilno guraju proteklih dana. Jedino što me ohrabruje u svemu ovome je činjenica da niko ko me je ikada upoznao, ne može da zamisli da su ovi navodi istina. Moj doživljaj grada iz koga sam ponikao i u kom želim da ostanem, kosi se sa svakom vrstom diskriminacije ili uvrede na bilo kojoj osnovi. Moj odgoj, odrastanje, percepcija suživota na našim prostorima, ne daju prostora za uvrede i napade, a posebno ne bih komentarisao neprimjerene radnje kojim se omalovažava jedan vrijedan sakralni objekat mog Kotora", kazao je adžić.

On je kazao da se i nakon medijskih navoda sastao sa parohom kotorskim, i da su razjasnili splet nesretih okolnosti,

"Nakon medijskih navoda sastao sam se sa ocem Nemanjom, prema kojem imam iskreno poštovanje, i u prijateljskom razgovoru smo razjasnili splet nesretnih okolnosti koje su dovele do ove konstruisane priče. Još jednom želim da ponovim da naslovi i tekstovi u kojima se spominjem ovih dana, ne odgovaraju istini i predstavljaju bezočnu manipulaciju javnim mnjenjem. Nedjela koja mi se spočitavaju ne bih nikada sebi dopustio, iz poštovanja prema sopstvenom dignitetu, svojoj porodici, sportu kojim se bavim, crkvi u kojoj sam kršten, prema mom Kotoru i lokalnom parlamentu čiji sam član", kazao je Adžić.