Podgorička policija tokom maja rasvijetlila 11 imovinskih delikata

Policija je rasvijetlila tri teške krađe, četiri krađe, razbojništvo i tri krivična djela prikrivanje

4210 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorička policija je tokom maja, preduzimajući aktivnosti na rasvjetljavanju djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, uhapsila deset osoba, od kojih su tri maloljetne, dok su protiv dvije maloljetne osobe podnijete krivične prijave u redovnom postupku.

Policija je rasvijetlila tri teške krađe, četiri krađe, razbojništvo i tri krivična djela prikrivanje.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, I.I. (36) iz Podgorice tereti se za dva krivična djela teška krađa. "Djela je izvršio na štetu privrednog društva i otuđio novac u iznosu od 50 eura i duvanske proizvode u vrijednosti od oko 5.000 eura", navode iz policije.

Zbog teške krađe u sticaju sa krivičnim djelom - nepostupanje po zdravstvenim propsima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, uhapšeni su M.M. (40), M.B. (41), D.S. (41). Oni su, kako se sumnja, provalili u jedan objekat i ukrali odjeću.

Tri osobe uhapšene su zbog četiri krivična djela krađa, i to: G.B. (22), B.B. (26) i S.R. (23). "Ova lica su otuđivala aluminijske ploče i ramove, računarsku operemu i alat. B.B. se tereti za dva krivična djela krađa", dodaju iz policije.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo - prikrivanje, policija je uhapsila maloljetne L.R. (17), B.L. (17) i S.R. (17). "Oni su djelo izvršili na način što su preuzeli mobilne telefone za koje su znali da potiču iz krivičnog djela krađa."

Takođe, policija je protiv V.D. (17) i E.D. (16) podnijela krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog sumnje da su počinili razbojništvo na štetu ženske osobe tako što su je fizički napali i ukrali joj mobilni telefon.

Bonus video: