Jovanović optužen za ubistvo na svirep način

U optužnici protiv Jovanovića se navodi da je u noći između 23/24. novembra 2020. godine u vremenu od 20,00 do 06,00 časova u Danilovgradu, u ugostiteljskom objektu "Obala",na svirep način iz koristoljublja sa umišljajem lišio života oštećenog Pavićevića

9169 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Državna tužiteljka u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici Tanja Čolan Deretić podigla je optužnicu protiv Zlatka Jovanovića zbog ubistva Zorana Pavićevića.

Viši sud u Podgorici donio je rješenje kojim se potvrđuje optužnica.

U optužnici protiv Jovanovića se navodi da je u noći između 23/24. novembra 2020. godine u vremenu od 20,00 do 06,00 časova u Danilovgradu, u ugostiteljskom objektu "Obala",na svirep način iz koristoljublja sa umišljajem lišio života oštećenog Pavićevića.

Na način što je oštećenom zadao tri uboda nožem od kojih jedan u lijevom potključnom predjelu, a dva dva u unutrašnjoj polovini i na prednjoj strani grudnog koša, u središnjem međuprsnom predjelu i nanio oštećenom posjekotine u predjelu prednje strane grudnog koša, u srednjem i lijevom prsnom predjelu na tri mjesta, te istome zadao najmanje 19 udaraca u predjelu glave čvrstim, mehaničkim oruđem.

Dodaje se u optužnici da dok se Pavićević branio od udaraca, zadao mu najmanje dva udarca mehaničkim oruđem, čvrstim, duguljastim u predjelu lijeve i desne šake, nanijevši mu tako tjelesne povrede zbog kojih je oštećeni trpio bolove i strah jakog intenziteta, a usled kojih je kod oštećenog nastupila smrt i to neposredno usled ugušenja zbog udisanja krvi iz raskidanih krvnih sudova oko višestrukih preloma kostiju lica i lobanje.

Okrivljeni je sa šanka objekta oduzeo sav novac koji se tamo nalazio u vlasništvu ugostiteljskog objekta „Obala“ i to u iznosu od oko 70,00 evra u metalnim apoenima. Okrivljeni je izvršio krivično djelo - teško ubistvo iz člana 144 tačka 1 i 4 Krivičnog zakonika Crne Gore, navodi se u optužnici.

Bonus video: