Podgorica: Šest krivičnih prijava zbog ulične prodaje droge u maju

Protiv albanskog državljanina podnijeta krivična prijava zbog 54 kilograma marihuane koje policija zaplijenila u julu 2020.

4830 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorička policija je tokom maja, u cilju sprječavanja ulične prodaje droge na teritoriji Glavnog grada, podnijela šest krivičnih prijava protiv šest osoba, od kojih su tri uhapšene, a jedno lice se nalazi u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

Iz Uprave policije saopšteno je da je juče uhapšen Podgoričanin I.R. (30), zbog sumnje da je počinio krivčno djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. "Kontrolom ovog lica pronđeno je oko 11 grama amfetamina, dok je po naredbi suda izvršen i pretres prostorija koje on koristi. Supruga osumnjičenog je kada je ugledala policijske službenike odbacila pakovanje sa sadržajem amfetamina težine oko 65 grama i vagu za precizno mjerenje", naveli su iz policije.

Policija je zbog istog krivičnog djela uhapsila i B.B. (26) kod kojeg je pronađeno sedam pakovanja marihuane i Z.B. (33) kod kojeg je pronađeno pakovanja iste droge.

Protiv albanskog državljanina E.D. (30), koji se nalazi u UIKS-u zbog drugog krivičnog djela, podgorička policije je, nakon dobijenih rezultata DNK vještačenja iz Forenzičkog centra, podnijela krivičnu prijavu zbog 54 kilograma marihuane, a koje policija zaplijenila u julu 2020. godine.

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo - omogućavanje uživanja opojnih droga, krivična prijava je podnijeta protiv J.M. (24) iz Nikšića.

Kriivčna prijava je podnijeta i protiv P.Lj. (24) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično djelo - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Pretresom kuće koju koristi osumnjičeni policija je pronašla dva pakovanja marihuane i jedno pakovanje kokaina kao i predmete za koje se sumnja da su namjenjeni za mjerenje i pakovanje opojne droge", zaključuje se u saopštenju policije.

Bonus video: