Kolašin: Policija još ne zna uzrok požara na automobilima

Minule sedmice, potvrdio je Vijestima opštinski manadžer Veljo Jovanović, izgorjelo je i njegovo vozilo, parkirano u dvorištu porodične kuće

6792 pregleda 3 komentar(a)
Jovanovićev automobil, Foto: Privatna arhiva
Jovanovićev automobil, Foto: Privatna arhiva

Tokom predhodna dva mjeseca na teritoriji Kolašina registrovama su dva požara na putničkim motornim vozilima, kazali su Vijestima u Upravi policije. Međutim, tvrde, još ne znaju uzroke tih požara.

„Policija je preduzela zakonom predviđene mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja navedenih događaja. Na oba lica mjesta su obavljeni uviđaji u prisustvu vještaka za požare, eksplozije i havarije. Očekuju se nalazi vještaka o uzrocima požara“, tvrde u UP.

Minule sedmice, potvrdio je Vijestima opštinski manadžer Veljo Jovanović, izgorjelo je i njegovo vozilo, parkirano u dvorištu porodične kuće. Jovanović kaže da je to jako uznemirilo, ne samo njegovu porodicu, već i komšije i ostale sugrađane.

„Odgovorno tvrdim da nemam ličnih sukoba, da su politički motivi isključeni i da ne sumnjam ni u koga. Moja supruga i ja radimo časno i pošteno i, ako nekome nijesmo pomogli, sigurno nijesmo ni odmogli. Očigledno to nekome smeta. I ovom prilikom osuđujem taj necivizlozovani i kukavički čin“, kaže Jovanović.

On je rekao da daje podršku novom načelniku OB Kolašin Zoranu Braunoviću i policjacima koji rade na tom slučaju, ali smatra da policija što prije treba da dostavi presjedniku Opštine procjenu bezbjednosti javnog reda i mira. Nakon toga, o toj procjenu, smatra Jovanović, treba da daju riječ i odbornici SO.

„Očekujem brzu i efikasnu reakciju nadležnih kako bi se što prije otkrio počinilac tog, ali i prethodnih nedjela, koja su se desili u protekla dva mjeseca u Kolašinu. Pozivam i direktora Uprave policije Zorana Brđanina da posjeti Kolašin, kako bi dao podršku u pronalaženju počilaca nedjela koja se dešvaju u našem gradu“, poručuje opštinski mendžer.

Predsjednik SO Milan Đukić danas je saopštio da su se u Kolašinu „za mjesec i po desila tri paljenje automobila“. On je, između ostalih, pozvao Braunovića i ODT u Kolašinu „da se posvete rešavanju slučajeva paljenja vozila“. Đukić traži i da se predsjednik Opštine Milosav Bulatović aktivno uključi u rješvanju „evidentnih bezbjednosnih problema i povećanog stepena kriminalnih aktivnosti u malom Kolašinu“ .

Bonus video: