tvrdi da šverc nije prestao

Medojević: Nećemo podržati Vladu koja podržava šverc cigareta

"Ako mi sad posle 30. avgusta treba da strepimo da li smijemo pomenuti neke tajkune bliske vladajućoj većini, onda nećemo biti dio takve većine", kazao je lider PzP-a

21725 pregleda 594 reakcija 109 komentar(a)
Medojević, Foto: Savo Prelević
Medojević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.05.2021. 12:20h

Jedan od lidera Demokratskog fronta i lider Pokreta za promjene, Nebojša Medojević, kazao je da šverc cigareta do dan danas ne staje, i da je pred vladajućom većinom izazov - da li će ova Vlada nastaviti da bude "dio mafije koju je formirao Milo Đukanović".

"Pokret za promjene neće podržati Vladu koja podržava šverc cigareta. Prema mojim informacijama u poslednjih 15 dana iz Luke Bar izašlo je 800 šlepera cigareta", rekao je Medojević na pres konferenciji u Skupštini.

Kazao je da osnovano sumnja da je u taj posao ušla garnitura bliska premijeru Zdravku Krivokapiću.

Medojević je kazao da PzP podržava najave tužilaštva da će se obračunati sa cigaretama, ali da se tu radi o "mojkovačkom klanu", a da (Milivoje) Katnić ne radi ništa da procesuira "klan iz Granda", koji je, kako kaže, nakon šverca cigareta nastavio i šverc kokaina, a povezao se i sa kavačkim klanom.

Medojević je na konferenciji za medije nabrojao i koja se sve ubistva dovode u vezu sa švercom cigareta, ističući da su postojale informacije da je i urednik Dana, Duško Jovanović, ubijen zbog pisanja o švercu cigareta.

"Mnogi ljudi su izgubili glave pričajući o duvanskoj mafiji. Ako mi sad posle 30. avgusta treba da strepimo da li smijemo pomenuti neke tajkune bliske vladajućoj većini, onda nećemo biti dio takve većine", kazao je on.

Medojević tvrdi da službe imaju sve podatke i da neko mora da odgovara ako se dokaže tačnim da je u poslednjih dana iz Luke Bar izašlo 90 šlepera cigareta.

Kazao je da se glasanje o budžetu mora odgoditi dok se ne riješi i ovo pitanje.