Backović sumnjiče da je trošila novac vrtića za poklone, račune u kafićima, službena putovanja...

Sumnja se da je Backović od 1. septembra 2018. do 1. januara 2021, u ime ustanove kojom je rukovodila, angažovala firmu za potrebe održavanja dvorišta vaspitnih jedinica, bez zaključenog ugovora o poslovnoj saradnji

17985 pregleda 329 reakcija 21 komentar(a)
Vrtić "Dragan Kovačević", Foto: Svetlana Mandić
Vrtić "Dragan Kovačević", Foto: Svetlana Mandić

Nikšićka policija podnijela je juče tamošnjem Osnovnom tužilaštvu krivčnu prijavu protiv Radmile Backović (56), bivše direktorice vrtića "Dragan Kovačević" u Nikšiću, zbog sumnje da je počinila krivično djelo - zloupotreba službenog položaja.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, ona se sumnjiči da je, kao tadašnja direktorica vrtića, prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja, toj ustanovi nanijela štetu u neutvrđenom iznosu.

Sumnja se da je od 1. septembra 2018. godine do 1. januara 2021. godine u ime ustanove kojom je rukovodila angažovala firmu za potrebe održavanja dvorišta vaspitnih jedinica, bez zaključenog ugovora o poslovnoj saradnji.

"Tokom 2019. i 2020. godine, R.B. je putovala suprotno odredbama Uredbe o naknadi troškova zaposlenih u javnom sektoru, Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju i Zakona o opštem obrazovanju, za potrebe službenih putovanja utrošila novac iz sredstava JPU 'Dragan Kovačević'. Takođe, prilikom pojedinih službenih putovanja R.B. je u više navrata koristila debitnu karticu ove vaspitne ustanove i nenamjenski trošila sredstva i to za potrebe kupovine poklona i plaćanje računa u ugostiteljskim objektima", saopšteno je iz policije.

Na osnovu izvršenog popisa sredstava, izvora sredstava i opreme za 2020. godinu, kako navode, konstatovan je nedostatak opreme kojom je osumnjičena raspolagala.

Bonus video: