Uhapšen zbog sumnje da je prijetio Bursaću i Šukoviću

Krivična djela izvršio koristeći jednu društvenu mrežu gdje je kreirao lažni profil pod nazivom „Marko Aprcović” i sa njega uputio komentare prijeteće sadržine koji su se direktno odnosili na urednika i direktora portal “Antena M” i lica radno angažovanih u navedenom portalu

10791 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Državljanin Bosne i Hercegovine sa prebivalištem u Budvi S.M. (34) uhapšen je zbog sumnje da je ugrozio sigurnost novinarima Darku Šukoviću i Draganu Bursaću.

"S.M. koji je lišen slobode, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio tri krivična djela ugrožavanje sigurnosti na štetu D.Š., D.B. i pravnog lica „Antena M” d.o.o iz Podgorice", saopšteno je iz UP.

Kako navode, on je navedena krivična djela izvršio koristeći jednu društvenu mrežu gdje je kreirao lažni profil pod nazivom „Marko Aprcović” i sa njega uputio komentare prijeteće sadržine koji su se direktno odnosili na urednika i direktora portal “Antena M” i lica radno angažovanih u navedenom portalu.

"Takođe, koristeći ovaj profil na društvenoj mreži osumnjičeno lice je novinaru i kolumnisti iz Bosne i Hercegovine D.B. upitio komentare prijeteće sadržine. Nakon objavljivanja spornih kometara osumnjičeni je izvršio deaktivaciju profila kreiranog naloga", kazali su iz policije.

On će uz krivičnu prijavu biti sproveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru.

Službenici Uprave policije su u koordinisanim aktivnostima sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Kotoru, kompanijom Facebook Inc, izvršili identifikaciju vlasnika profila „Marko Aprcović” sa kojeg su i upućeni komentari spornog sadržaja i utvrdili da se radi o S.M.

.

Bonus video: