"Naš sin je napadnut i povrijeđen"

Reagovala porodica jednog od dječaka u vezi incidenta kod OŠ “Štampar Makarije”

52002 pregleda 31 reakcija 31 komentar(a)
Osnovna škola “Štampar Makarije” (arhiva/ilustracija), Foto: djuric zoran
Osnovna škola “Štampar Makarije” (arhiva/ilustracija), Foto: djuric zoran

Naš četrnaestogodišnji sin je pretučen od strane šesnastogodišnjeg J. K. saopštila je porodica dječaka u vezi sa incidentom koji se dogodio ispred Osnovne škole „Štampar Makarije“ u Podgorici, navodeći da su u “Vijestima” objavljene neprovjerene i netačne informacije.

Povezani članci

03. Jun 2021.

Podgorica: Vršnjaka tukli i čekićem za meso

Tvrde da je njihov sin napadnut i da je tom prilikom zadobio posjekotinu sljepoočnice i hematom, pa je morao da bude ušiven i da o tome svjedoči medicinska dokumentacija koja je predata Upravi policije.

Saopštili su da je šesnaestogodišnjak u prvom tekstu lažno predstavljen žrtvom, a da je zapravo on prethodnih dana dolazio u dvorište te osnovne škole i raspitivao se imenom za dječake, među kojima i za njihovog sina “sa namjerom da ih fizički zlostavlja”, što su saopštili i policiji.

"Nikakav čekić za meso ne postoji. Jedino oruđe koje postoji je takozvani boks koji je imao kod sebe J. K. o čemu takođe svjedoče izjave date policiji u postupku prikupljanja dokaza", navode ti Podgoričani

“Jedino oruđe koje postoji je takozvani boks koji je imao kod sebe J.K. o čemu takođe svjedoče izjave date policiji u postupku prikupljanja dokaza”, navode iz porodice.

Kažu da J.K. nije učenik škole “Štampar Makarije” i da ne živi u tom kraju i smatraju da se ne radi o vršnjačkom nasilju, već o proganjanju i fizičkom napadu.

Osudili su i izjavu majke dječaka J. K. koja je grupu dječaka nazvala “veoma problematičnim maloljetnicima” i istakli da se radi o odličnom đaku, uspješnom sportisti i djetetu na koga nikada nije bilo primjedbi.

Naveli su su i da se iz teksta mogao steći utisak da je ona očevidac, a da je medij već presudio stvar i da ni policjsko saopštenje nije u skladu sa zaključcima objavljenog teksta - da su trojica dječaka pretukli J.K.

Zaključuju i da naslov teksta, shodno tome nije bio adekvatan jer prethodno nisu provjerene relevantne činjenice.

Bonus video: