Pajković prekinula štrajk advokata: Zastupaće Krivokapića

U slučaju da nijedan advokat nije pristao da brani Krivokapića, on bi morao da bude pušten na slobodu

87801 pregleda 1058 reakcija 139 komentar(a)
Pajković, Foto: Facebook
Pajković, Foto: Facebook
Ažurirano: 05.06.2021. 17:26h

Advokatica Mirjana Pajković zastupaće Luku Krivokapića (27) iz Nikšića, osumnjičenog za ubistvo tri godine mlađeg sugrađanina Matije Vujovića.

To je "Vijestima" potvrđeno iz više izvora.

"Vijestima" je rečeno da je Pajković dobila rješenje o zastupanju i da je uprkos štrajku advokata odlučila da pruži pravnu pomoć osumnjičenom, kao i pravo na odbranu.

U slučaju da nijedan advokat nije pristao da brani Krivokapića, on bi morao da bude pušten na slobodu.

Sagovornik iz izvršne vlasti kazao je "Vijestima" da je Pajković pokazala da se mora očuvati pravni sistem države.

"Advokat u svakom trenutku treba da bude svjestan svoje odgovornosti i da sa njom uskladi svoje postupke. Pajković je to danas pokazala ispunjavajući svoju ustavnu i profesionalnu obavezu da zastupa stranku osumnjičenu za izvršenje najtežeg krivičnog djela. Ona je ugrozila svoju poziciju, ali je time pokazala da je branitelj za čast svoje profesije, Ustava i prava na odbranu. Poznato je da i u slučaju da nijedan advokat nije pristao da brani osumnjičenog, on bi morao da bude pušten na slobodu", rekao je sagovornik "Vijesti" iz izvršne vlasti.

Pajković je potvrdila "Vijestima" da je prihvatila slučaj, navodeći da se pri donošenju odluke vodila i time što je predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović predlagao da neko od kolega zastupa osumnjičenog.

"Na kraju, ja sam potpuno samostalna u odličivanju i mene ne zapošljava Komora", rekla je ona.

Bonus video: