Istraga likvidacije Ulcinjanina

Đurišićev ubica imao pomagača i koristio prigušivač?

Egzekutor nije uhapšen, vještače se tragovi...

69150 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Đurišić ubijen u lokalu čiji je zakupac, Foto: Samir Adrović
Đurišić ubijen u lokalu čiji je zakupac, Foto: Samir Adrović

Ubica Momčila Bara Đurišića (69) imao je pomagača i koristio je prigušivač prilikom likvidacije tog Ulcinjanina.

To su “Vijestima” kazali nezvanično iz Uprave policije, ističući da tragaju za egzekutorom koji, navodno, nije ostavio dovoljno dokazivih tragova za sobom.

Povezani članci

04. Jun 2021.

Ulcinj: Ubica Đurišiću pucao u potiljak

Nijesu se zvanično oglašavali povodom ubistva Đurišića 4. juna, oko 18 časova.

Đurišić je ubijen u kafani Auto-moto društva, čiji je bio zakupac.

Navodno, nekoliko minuta prije nego je ubijen, Đurišić je ispratio zadnjeg gosta iz kafane i ostao sam.

Nešto prije 18 sati u lokal je ušao muškarac, koji je poručio piće, a kada se Đurišić okrenuo da ga posluži, ispalio mu je hitac u potiljak.

Nakon ubistva pobjegao je u pravcu obližnjeg objekta, gdje je bacio jaknu i pištolj.

Izvor iz istrage rekao je da je sa ubicom u lokal ušla još jedna osoba, koja je i sjela sa njim za sto.

Na podu kafane, ostale su šoljica kafe i rakijska čaša i, navodno, jedna čaura pištolja za sada nepoznate marke i kalibra.

Njegovo beživotno tijelo u šanku pronađeno je nešto manje od sat kasnije.

Istražitelji su izuzeli video-snimke sa kamera obližnje Eko-petrol pumpe na samom ulazu u grad i sa ostalih objekata koji gravitiraju Auto-moto društvu.

Navodno, na tim snimcima zabilježen je egzekutor, ali i pravac kojim je pobjegao.

“Ubica je vjerovatno koristio prigušivač i imao pomagača koji je bio sa njim kada je ispalio hitac”, kazao je sagovornik iz istrage.

Iz Uprave policije “Vijestima” je u petak rečeno da su na beživotnom tijelu Đurišića vidljive rane od vatrenog oružja, ali nijesu precizirali sa koliko hitaca je pogođen.

“Pretpostavljamo da su ubice pratile Đurišića i njegove navike, tačnije, da su znale u koje vrijeme je obično sam u lokalu”, kazao je izvor iz Uprave policije.

Viša tužiteljka Tatjana Begović naložila je vještačenje svih tragova i obdukciju kojom će se utvrditi i tačno vrijeme smrti.

Momčila Đurišića u septembru 2019. pokušao je da ubije Dalibor Topljanović, mjesec kasnije zbog tog krivičnog djela uhapšen je.

“Vijestima” je tada nezvanično rečeno da inspektori sumnjaju da je pokušaj ubistva povezan sa podmetanjem eksplozivne naprave ispod automobila Đurišićevog sina Marka, mjesec i po prije toga.

Drugi Momčilov sin, Savo pravosnažno je osuđen na 13 godina zatvora zbog ubistva Kosovara Beće Likaja, marta 2017. u Ulcinju.

Prema navodima optužnice, on je Likaja ubio u stanu koji je koristila njegova djevojka, ispalivši mu više hitaca u predjelu grudi.

Momčilo Đurišić bio je dugogodišnji radnik “Ulcinjske rivijere”, iz plejade vrsnih konobara, koji je služio i Tita o čemu su “Vijesti” pisale.