Utvrđuju uzrok smrti policajca

Ulcinjanin koji je početkom februara uhapšen sa još 23 osobe u policijskoj akciji “Zamka”, ranije je saopšteno “Vijestima”, pušten je na slobodu nakon što se dogovorio o saradnji sa tužilaštvom, odnosno da mu se dodijeli status svjedoka saradnika.

40060 pregleda 112 reakcija 9 komentar(a)
Foto: Jelena Jovanović
Foto: Jelena Jovanović

Prvi rezultati istrage govore da je policajac Rudolf Elezović izvršio samoubistvo, ali ima detalja koji na tu konstataciju stavljaju znak pitanja, rekao je nezvanično sagovornik “Vijesti” iz Uprave policije.

Iz te institucije zvanično su saopštili da su pripadnici granične policije preksinoć u rijeci Bojani pronašli beživotno tijelo svog kolege Elezovića, čiji je nestanak prijavljen 27. maja. 2021. godine.

“O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se tijelo uputi na obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti. Obdukcija je izvršena a izviđajem rukovodi Više državno tužilaštvo u Podgorici”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

“Vijestima” je nezvanično rečeno da je Elezović imao prostrelnu ranu u predjelu glave, ali oružje nije pronađeno.

Leš je, prema istim informacijama, navodno star desetak dana.

Rečeno je da je beživotno tijelo pronađeno nekoliko stotina metara od Šaskog kanala.

Iz Višeg državnog tužilaštvau Podgorici, saopštili su juče “Vijestima” da su formirali predmet povodom pronalaska muškog beživotnog tijela u rijeci Bojani, u mjestu Sveti Đorđe u Ulcinju.

“I nakon primljenog obavještenja, dežurni tužilac je, zajedno sa službenicima policije, izašao na lice mjesta radi obavljanja radnje uviđaja, kojom prilikom su izuzeti tragovi zatečeni na licu mjesta koji su po naredbi tužioca poslati na vještačenje, donijeta je naredba za obdukciju tijela, dok je lice S. E. izvršilo prepoznavanje tijela i potvrdilo da se radi o njegovom bratu R. E., a u daljem toku postupka preduzeće se i druge neophodne mjere i radnje za koje se ukaže potreba, a sve u cilju utvrđivanja svih okolnosti nastanka predmetnog događaja”, navodi se u odgovorima tužiteljke i portparolke VDT Lepe Medenice.

Prema informacijama “Vijesti”, uviđajem je rukovodio viši državni tužilac Zoran Vučinić.

SUPRUGA PRIJAVILA NESTANAK

Nestanak Elezovića prijavila je njegova supruga Marina 27. maja.

On je bio na čelu policije u Ulcinju. Tu funkciju obavljao je skoro šest godina, sve do 2014. godine - kada ga je zamijenio Sead Đozović.

Prethodno je, takođe, nekoliko godina obavljao poslove na rukovodećim mjestima u Odjeljenju bezbjednosti Ulcinj, a kasnije je bio i na odgovornim funkcijama u Sektoru granične policije.

Ulcinjanin koji je početkom februara uhapšen sa još 23 osobe u policijskoj akciji “Zamka”, ranije je saopšteno “Vijestima”, pušten je na slobodu nakon što se dogovorio o saradnji sa tužilaštvom, odnosno da mu se dodijeli status svjedoka saradnika.

Jedan od sagovornika lista tvrdi da je on tokom višesatnog svjedočenja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) iznio i neka kompromitujuća saznanja o osobama koje nijesu uhapšene u februarskoj akciji i koje su se nalazille ili su trenutno na visokim položajima u Upravi policije.

“Vijesti” nemaju informaciju da su ova dva slučaja na bilo koji način povezana. Niko od nadležnih ni ranije nije odgovorio na pitanja “Vijesti” - da li je taj svjedok pričao o svojim eventualnim vezama sa Elezovićem.

Svjedoku su prošle sedmice, u noći između nedjelje i ponedjeljka, zapaljena četiri skutera u ulcinjskom naselju Totoši.

Policija je, kako su “Vijesti” objavile, 10. februara uhapsila 24 osobe koje terete da su organizatori i članovi kriminalne organizacije koji su švercovali velike količine marihuane iz pravca Albanije, preko teritorije Crne Gore, ka zemljama regiona i dalje ka zemljama Evropske unije.

“U dosadašnjoj istrazi, presijecanjem krijumčarskih ruta koje su koristili pripadnici ove kriminalne grupe, u 11 pojedinačnih zapljena pronađeno je i oduzeto pola tone marihuane. Ista grupa se tereti za krijumčarenje dvije i po tone marihuane”, naveli su tada u Upravi policije.

Iz policije su tada podsjetili da je akcija sprovođena 10 mjeseci sa Specijalnim i Višim državnim tužilaštvom kao i sa međunarodnim partnerskim službama.

Bonus video: