Uhapšen Kotoranin: Držao pištolj sa metkom u cijevi, ugrozio sigurnost druge osobe?

"O događaju je obavješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru..."

12233 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.06.2021. 15:18h

Mirko Marković (37) iz Kotora uhapšen je zbog sumnje da je juče ugrozio sigurnost sugrađaninu Danilu Kuzmanu i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U saopštenju Uprave policije se navodi da je "policija juče spriječila izvršenje teškog krivičnog djela iz oblasti delikata protiv života i tijela".

"Juče oko 13.45 časova u mjestu Sveta Vrača, pripadnici policije su preduzimali službene mjere i radnje iz svojih nadležnosti, kojom prilikom su u trenutku dok su se kretali službenim motornim vozilom, uočili dvije nepoznate osobe kako stoje na ulici i da jedna od njih u ruci drži vatreno oružje – pištolj. Od M.M. je oduzet pištolj marke "Bereta 92 FS" kalibra 9 mm, u kojem su se nalazila tri metka od kojih je jedan bio u cijevi", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz te institucije su naveli da je "M.M. na ovaj način izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu D.K. i da je policija spriječila eventualno izvršenje težeg krivičnog djela".

"O događaju je obavješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je naložio da se M.M. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i krvično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija".