Zečević prijetio premijerovom sinu?

Policija lišila slobode Podgoričanina koji je upućivao prijeteće poruke članu porodice Zdravka Krivokapića

13533 pregleda 9 komentar(a)
Foto: BORIS PEJOVIC
Foto: BORIS PEJOVIC

Podgoričanin Velimir Zečević uhapšen je juče po nalogu tužilaštva zbog ugrožavanja sigurnosti sina predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića.

Iz podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva saopšteno je da prikupljeni dokazi govore da je osumnjičeni, telefonskim putem poslao oštećenom poruku prijeteće sadržine, koja je kod njega izazvala osjećaj straha i ugroženosti.

“Po nalogu dežurne tužiteljke Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Jelene Protić, službenici Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode jedno lice (V. Z.) iz Podgorice zbog osnovane sumnje da je učinilo krivično djelo - ugrožavanje sigurnosti, prema oštećenom, sinu predsjednika Vlade Crne Gore. Iz prikupljenih dokaza i obavještenja proizilazi da je osumnjičeni, telefonskim putem poslao oštećenom poruku prijeteće sadržine, koja je kod njega izazvala osjećaj straha i ugroženosti”, navodi se u tekstu koji potpisuje tužilac i portparol ODT Podgorica Vukas Radonjić.

Po zahtjevu dežurne državne tužiteljke, objašnjava se, sud je donio naredbu po osnovu koje je policija izvršila pretresanje stana koji koristi osumnjičeni.

“Po nalogu tužiteljke privremeno je oduzet i telefon osumnjičenog radi vještačenja i pribavljanja elektronskih dokaza o krivičnom djelu”, piše u saopštenju.

Objašnjavaju da je riječ o istoj osobi koja je nedavno neovlašćeno posjetila kuću šefa izvršne vlasti.

Zečević je uhapšen i 26. maja, kada je došao ispred te kuće i vrijeđao suprugu predsjednika Vlade.

Vijestima je tada rečeno da se ista osoba i u novembru 2020. godina motala se oko tog doma i slično ponašala.

Sagovornik lista ispričao je da je Zečević, uoči formiranja Vlade, došao na prag kuće Krivokapića i iznosio zahtjeve o sastavu izvršne vlasti, pritom prijeteći i poručujući šta je sve spreman da uradi ukoliko ga ne poslušaju.

Policija je, navodno, operativno provjeravala tu osobu.

“Isti muškarac je i kasnije na društvenim mrežama pisao brojne pogrdne komentare na račun Krivokapića... Oko 15 sati danas, šunjao se oko kuće, a onda i pozvonio na kapiju. Nakon što je supruga predsjednika Vlade otvorila vrata, ponovo je počeo sa uvredama”, rekao je sagovornik Vijesti 26. maja.

Krivokapić je nedavno, gostujući u emisiji Načisto na Televiziji Vijesti, otkrio da mu je direktor Uprave policije Zoran Brđanin rekao da je policija uradila sve u tom slučaju, ali da tužilaštvo nije pokazalo volju da se tim predmetom detaljno bavi.

Bonus video: